Отварянето на заведения, ресторанти и молове към днешна дата не

...
Отварянето на заведения, ресторанти и молове към днешна дата не
Коментари Харесай

Директорът на „Александровска“: В момента отваряне на молове и заведения е абсурдно


Отварянето на заведения , заведения за хранене и молове към днешна дата не е допустимо, макар че данните изрично сочат, че здравната система се оправя. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия проф. Борис Богов , изпълнителен шеф на Александровска болница.

Ако първата седмица на януари излекуваните са към 10 000, втората седмица те са 15 000, а през вчерашния ден са 31 000, изясни проф. Богов.

В България в никакъв случай не е цялостно затваряне, както да вземем за пример във Франция. Мисля, че в случай че ограничения те бяха по-строги, нямаше да го има това първо място по смъртност на Балканите, уверен е проф. Богов.

Трябва да бъдем по-осторожни, с цел да не ни изиграе разхлабването на ограничения те неприятна смешка и да се наложи след 2-3 седмици затваряне още веднъж.

Всички ограничения , които бяха взети от НОЩ, дадоха резултат. След две седмици, към 4-ти, ще се направи разбор и в случай че той разрешава, ще се премине към отхлабване на някои ограничения - може би потегляне на учебни заведения за по-големите възпитаници, театрите... Най-накрая ще останат заведения та и молове те, безапелационен е проф. Богов. Това е въпрос на самообладание и разсъдък. Ако обстановката разрешава, ограничения те ще бъдат релаксирани, добави той.

По въпроса за новия вариант на вируса от Англия, проф. Богов съобщи, че не би приказвал за нов вариант, защото се чака един вирус да мутира всеки месец. В сърцевината си RNK е една и съща, има разлика в белтъчната обвивка, която основава усещане на нов вариант, изясни той.

Според мен, няма да има смяна в логаритъма на лекуване при нов вариант, счита проф. Богов.

Директорът на Александровска болница е безапелационен, че напрежението в здравната система е спаднало до търпими граници.

Ако вземем за база най-големия пик в месец ноември, когато отделението беше запълнено и имаше чакащи, в този момент то е запълнено на 30%, сподели проф. Богов.

От през вчерашния ден имунизираме хора отвън личния състав на болничното заведение. Вчера ваксинирахме 24, имунизацията продължава и през днешния ден, сподели още шефът на Александровска.

Пътят на болестта допуска, че най-малките или подрастващите или боледуват по-леко, или не се заразяват. Приоритетни остават възрастовите групи над 65-70 години, безапелационен е проф. Богов.

Според него, в случаите на умряли възрастни хора след имунизация в Европа, повода за гибелта не е имунизацията, а премеждия в резултат на други болести.

Директорът на Александровска болница предвижда, че може би в средата на февруари ще има повишаване на инфектираните с COVID-19 и към момента е рано да се приказва за затваряне на Коронавирус отделенията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР