Отварянето на стадионите в България би трябвало да се обмисли

...
Отварянето на стадионите в България би трябвало да се обмисли
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Трябва да устискаме до появата на ваксина срещу COVID-19

Отварянето на стадионите в България би трябвало да се обмисли доста деликатно. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на радио „ Фокус “ доцент доктор Михаил Околийски, представител на СЗО за България.
„ Неспазването на защитните ограничения може да ни завари на доста места и се вижда, че в разнообразни сетинги доста бързо може да пламне епидемията. Този вирус не е толкоз гибелен като ебола или морбили, само че е доста инфектиран, доста вирулентен и в случай че се допусне доста непосредствен контакт с хора, които са в близки връзки, той доста бързо може да се популяризира. Наблюдавахме това в дома в Качулка, в хор “Благоевград “, хокейни тимове в Съединени американски щати, където за часове повече от 70% от хората, които са били в сходен вид натоварен контакт, са се заразили. Смяташе се до момента, че по време на спортове навън рискът е дребен, само че при този хокеен тим имаме доказателства, че при телесния контакт сред състезателите един инфектиран заразява бързо и други “, изясни доктор Михаил Околийски. 
 Доц. Околийски: СЗО предложи събаряне на ограничения малко по малко, в България много ограничения паднаха по едно и също време Доц. Околийски: СЗО предложи събаряне на ограничения малко по малко, в България много ограничения паднаха по едно и също време
Напредък в битката с COVID-19. Британски специалисти оповестиха, че наличният стероид дексаметазон, употребен за лекуване при астма, сполучливо...
Призивът е хората да бъдат доста деликатни поради идните футболни мачове. Допускането на фенове на трибуните допуска те да се пазят. 
„ Умората от пандемията превзема хората. Това е феномен, който се следи в целия свят. Той се показва в опозиция, неспазване и песимизъм във връзка с ограниченията. Но в последна сметка става въпрос за живота ни и за живота на най-близките ни. Сега е моментът да покажем схващане и да устискаме до появяването на ваксина, с цел да може не посредством теории като публичен стаден имунитет, а основано на научни доказателства, да предпазим обществото. Твърденията, че всички би трябвало да се заразим и по този начин да предпазим обществото, не са етични и не се базират на досегашни научни доказателства от други епидемии. Това ще бъде доста огромен налог, който ще платим със гибелта на по-възрастните ни родственици и ще бъде непостижим за здравната ни система. И сега има области, които се задъхват и не могат да бъдат одобрявани нови пациенти, които имат потребност от здравно обслужване, а това не би трябвало да бъде допускано “, акцентира доктор Михаил Околийски.
Д-р Михаил Околийски прикани за съблюдаване на ограниченията за отбрана – отдалеченост, добра персонална хигиена, носене на маски в затворени пространства и даже навън при натоварен контакт.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР