Отваряне на университетите поискаха от Съвета на ректорите в среща

...
Отваряне на университетите поискаха от Съвета на ректорите в среща
Коментари Харесай

Ректори и образователният министър обсъждат отваряне на университетите

Отваряне на университетите желаеха от Съвета на ректорите в среща със служебния учебен министър. Те получиха поддръжка от МОН това да се случи.

За да отворят университетите би трябвало да има заповед от здравното министерство. За това в този момент МОН ще води диалог с тях. Това стана ясно от срещата сред служебния министър Николай Денков и ръководителя на съвета на ректорите - проф. Анастас Герджиков.

" Ректорите сами да вземат решение дали всички студенти да се върнат в аудиториите. Това към този момент се случи отчасти. Искаме да възстановим всички лекции и извършения ", съобщи той.

" Аз самият съм учител в Софийския университет - разбирам спешноста. Ще приказваме с министъра на опазването на здравето ", даде обещание служебният учебен министър.

Междувременно от МОН потвърдих, че Националното външно оценяване за 10-ти клас остава. Повод за реакцията стана предпочитание на родители оценяването да бъде анулирано. За на следващия ден е плануван и митинг с желаете за анулация на НВО за 10-ти клас.

Стана ясно и, че има противоречащи си заповеди по тази причина с какъв брой и дали да бъде удължена образователната година. Очаква се нова заповед до 2 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР