Отваря в столицата Ереван търговски офис и развоен центърАрмения е

...
Отваря в столицата Ереван търговски офис и развоен центърАрмения е
Коментари Харесай

DataArt насочва инвестиции към Армения

Отваря в столицата Ереван търговски офис и развоен център

„ Армения е атрактивна дестинация с това, че има надарени експерти, удобна данъчна политика и положителни условия за започване на бизнес ”, показа Михаил Завилейски, общоприет управител на DataArt (източник: DataArt)

Международната софтуерна компания DataArt, която оперира и у нас с развоен център, разгласи, че открива нов офис, позициониран в Ереван – столица и максимален град на Армения.

За първи път DataArt ще влага в друга страна, откривайки по едно и също време търговски офис и развоен център. Именно такива функционалности ще извършва DataArt Армения, прецизираха от компанията.

Новият офис ще се концентрира върху действия, свързани със софтуерно тестване (QA), разработка на софтуерни решения, поддръжка, бизнес развиване и продажби. Търсенето на експерти и подборът на екип на локално равнище към този момент са почнали, а формалното разкриване на офиса е планувано за началото на месец юни, 2019 година

Очакванията са до края на годината над 30 експерта да стартират работа в DataArt Армения и броят на наетите да нараства през идната година. Ръководител на новия офис на DataArt ще бъде Арсен Багдасарян, експерт с над 22 години опит в ИТ бранша, който е оглавявал QA дивизията в Synopsys Армения.
още по тематиката
Развойните центрове на DataArt към този момент обгръщат 6 страни, измежду които Полша, Аржентина, Украйна, Армения, Русия и България. У нас компанията откри собствен офис през 2016 година, а чиновниците на DataArt в световен проект към този момент са над 2600.

„ Армения е атрактивна дестинация с това, че има надарени експерти, удобна данъчна политика и положителни условия за започване на бизнес. Както при избора на местоположения за останалите ни развойни центрове, по този начин и тук водещо беше съществуването на квалифицирани експерти, на които може да се разчита ”, показа Михаил Завилейски, общоприет управител на DataArt.

Инвестицията на DataArt в Армения e получила мощна поддръжка от локалната власт в лицето на министъра на превоза, известията и осведомителните технологии Хакоб Аршакян, който се застъпва за съдействие с нови вложители и поддръжка на ИТ промишлеността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР