Отвара от ленено семе при артроза и болка в ставите

...
Отвара от ленено семе при артроза и болка в ставите
Коментари Харесай

Отвара от ленено семе при артроза и болка в ставите

Отвара от ленено семе при артроза и болежка в ставите

Съпругът ми и аз сме пенсионери. Той беше преподавател, а аз – учителка в детска градина. Имаме три деца и трима внуци.

През лятото децата идват при нас и ни оказват помощ. Работим в градината, отглеждаме зеленчуци и плодове и лековити билки.

Аз и брачният партньор ми, за жалост, като доста възрастни хора, не можем да се похвалим с доста положително здраве. Едно те заболи, по-късно друго. Аз, да вземем за пример, пострадвам от артроза – цялата домашна работа правя седнала.

Реших да взема нещата в свои ръце – има толкоз доста предписания и препоръки от националната медицина!

Всяка заран, обливам с две кофи студена вода босите си крайници. След това върша извършения.

Веднъж седмично върша пречистване с ленено семе. Изтърквам краката си с ябълков оцет: отървах се от спазмите и кръвното ми налягане се възстановява.

За това способства и зеленият чай с мляко. Забравих за всички хапчета, в този момент мога да вървя по през целия ден. Предполагам, скоро ще стартира и да търча.

Няма нищо по-хубаво от това да живееш без хапчета.

Има една доста добра рецепта за премахване на солите и токсините от тялото:

Залейте 1 чаша (200 грама) ленено семе с 3 литра студена изворна вода, сложете да заври и поставете на водна баня за 2 часа на муден огън.

Прецедете отварата. Пийте три дни по 1 литър дневно. На всеки три дни приготвяйте нова запарка. Курсът на лекуване е 18 дни.

Лененото семе, което ви остава, откакто прецедите отварата, нанесете под формата на компреси на восъчна хартия на ставите и фиксирайте с превръзка.

Компресите са ефикасни освен при артрит, само че и при артроза. Болките в ставите ще отминат.

Ленено семе: изгоди и вреди
В националната медицина то се употребява за лекуване на стомашни язви, гастрит, бронхит (отхрачващо), кашлица, зной, бъбречни болести.

Използва се за лекуване на белодробна туберкулоза, левкемия, диария.

Отвара от ленено семе се предлага за лекуване на рани и язви в устата (за изплакване). Нищо чудно, че ботаническото име на лененото семе се превежда като “изключително потребно ”.

Има доста предписания с ленено семе. Използват се освен семената, само че и лененото масло.

То съдържа минималното количество холестерол и огромно количество ненаситени мастни киселини, а когато се употребява с храната, усилва концентрацията на фосфолипиди в кръвта.

Отварата от ленено семе е доста потребна при пациенти след извършена химиотерапия. Не единствено понижава интоксикацията, само че и има позитивен резултат върху кръвната картина.

Противопоказания
Колкото и да е потребно лененото семе, има и противопоказания. Продължителната приложимост на ленено семе и изключително несъразмерното количество може да докара до отравяне.

Не бива да се употребяват артикули с ленено семе при мощна болежка болката при холецистит.

То е противопоказно при остра чревна дисфункция (неконтролируема диария). Противопоказно е и при кератит (възпаление на роговицата на окото).

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР