Оттук нататък нито един българин няма да може да гласува,

...
Оттук нататък нито един българин няма да може да гласува,
Коментари Харесай

Асен Василев: Машините за гласуване повече няма да се ползват, ще бъдат изхвърлени 80 млн. лв.

Оттук нататък нито един българин няма да може да гласоподава, без да попълни бюлетина с писалка. Това сподели в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Асен Василев, откакто беше признато връщането на хартиената бюлетина . Той уточни, че машинното гласоподаване е било убито.
Прочетете още
„ Машините, които ползвахме все още, ще бъдат изхвърлени - тези 80 млн. лева. Те повече няма да бъдат употребени, в случай че няма изключителни избори преди локалния избор. Минаваме на напълно ръчно гласоподаване, може би с броячки ”, уточни още той.

" Отивате в магазина. Вместо да си платите с карта - си плащате кеш. Как ще ви изброят кеша – с броячка или на ръка, е единственото, което остава ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да решат в тази парламентарна зала ", добави Василев. Той разясни, че във връзка с въвеждането на броячите на хартиени бюлетини има доста проблеми и те би трябвало да бъдат разисквани. 

Съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов уточни, че не е ясно по какъв начин ще се гласоподава на локалните избори. „ Този законодателен качамак, който следим, е или цялостна аматьорщина, или целеустремен проект да не знаем по какъв начин ще се гласоподава на локалните избори поради тяхното голямо политическо значение ”, е мнението му.

Според Кирил Петков фокусът е локалните избори. „ Знаем, че по време на локалния избор има максимален брой невалидни бюлетини. Знаем, че те сега са обезпокоени и се пробват по всевъзможен метод да объркат цялото общество, само че действително да откраднат вота на българските жители ”, уточни той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР