Отцепникът от Има такъв народ, а после и от Продължаваме

...
Отцепникът от Има такъв народ, а после и от Продължаваме
Коментари Харесай

Радостин Василев вече с обвинение за депутатката Христинка

Отцепникът от " ИТН ", а след това и от " Продължаваме промяната " - Радостин Василев, към този момент е с повдигнато обвиняване. 

То е за опит за насила на т.нар. скандал с " депутатката Христинка ".

Не му е наложена мярка за неотклонение, съобщи Василев, през днешния ден самостоятелен народен представител, на излизане от Софийска градска прокуратура, показва Нова тв. Нарече обвиняването " скалъпено ". 

Както е известно през април основният прокурор внесе искане за събаряне на имунитета на Василев, който имунитет той самичък даде след това.

Става въпрос за остарелия случай с някогашната депутатка на Има Такъв Народ - Христинка Иванова, за която от партията на Слави Трифонов твърдяха, че е била сплашвана от Василев да се причисли към групата отцепници, която се оформи към него с напускането на Има Такъв Народ на кабинета " Петков ".

От известието на обвиняването ставаше ясно, че предлагането за събаряне на имунитета на Василев е направено от прокурор от отдел " Специализиран " към СГП по отношение на формирано на 26.07.2022 година досъдебно произвеждане. Т.е. преди близо година.

" В предлагането на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Р. В. за закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс ". В превод: " Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, обратно на волята му, като използва за това мощ, заплашване или злоупотреби с властта си, се санкционира с отнемане от независимост до шест години. " " Опитът е започнатото осъществяване на съзнателно закононарушение, при което изпълнителното действие не е довършено или въпреки и да е довършено, не са настъпили плануваните в закона и желани от дееца общественоопасни последствия на това закононарушение. "

Хората на Иван Гешев събрали доказателства за тази близо година, че " на 13.06.2022 година, в гр.София, Р. В. посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Х.И. обратно на убежденията и волята ѝ да напусне парламентарната група на парламентарно показана партия в 47. Народно събрание, както и Народното събрание ".

На 13 юни 2022 година, малко откакто Василев и няколко депутати от парламентарната група на Има Такъв Народ депутати свикаха конференция, с цел да разгласят, че напущат Трифонов, от партията свикаха контрапресконференция, с цел да показват незнайната до тогава депутатка от групата си Христинка Иванова и да разгласят, че е била сплашвана от Василев и тя да подаде своята молба. Пуснаха и запис от телефонен диалог сред двамата, в който Василев споделя:  " Утре ще дойдат хора при теб да си подадеш молбата за овакантяване на Народното събрание ". От Има Такъв Народ оповестиха, че сезират прокуратурата за закани. В отговор Василев съобщи, че желал да й прати адвокати, с цел да й оказват помощ да попълни заявление за овакантяване на Има Такъв Народ.

Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 6 години затвор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР