Отцепленията и разцепленията хич да не плашат. Що да правим,

...
Отцепленията и разцепленията хич да не плашат. Що да правим,
Коментари Харесай

Костадинов за Гунчева: Една вече бивша депутатка е изживяла катарзис

Отцепленията и разцепленията никак да не плашат. Що да вършим, когато сме си българи и от една обща болест страдаме - колкото капи, толкоз и капитани. С тези думи на Гоце Делчев водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов коментира оставката на депутата от неговата партия Елена Гунчева и приемането от депутатите във външна комисия на предложение на „ Демократична България “ за разногласието със Скопие. 

„ Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в Народното събрание - Политическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и ГЕРБ. Тази коалиция одобри да се вдигне ветото над преговорния развой с Македония, което през днешния ден би трябвало да се разисква в Народното събрание. И нощес, изненадващо, една към този момент някогашна депутатка от „ Възраждане “, е изживяла катарзис във връзка с организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно за какво се случва това “, написа той във Facebook. 

„ Това, несъмнено, няма да ни спре през днешния ден да защитим българската позиция в Народното събрание, нито ще спре „ Възраждане “ да ръководи страната независимо. Атаките и клеветите против нас ще стават все по-силни с всеки минал ден. Което ни демонстрира единствено и само, че сме на прав път “, добавя водачът на партията.

Припомняме, че през вчерашния ден след четири часа диспути външната комисия на Народно събрание одобри предлагането на „ Демократична България “ за разногласието със Скопие, въпреки че по-рано се оформи болшинство, което искаше да изготви общо предложение от съществуващите три. Те бяха импортирани от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Демократична България. От „ Продължаваме промяната “ също даваха сигнали, че биха подкрепили възможния общ план. Трите политически обединения, обаче, по този начин и не съумяха да стигнат да консенсус. Последното решение по проблема със Северна Македония остава да бъде взето дефинитивно от Народно събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР