Оттеглянето на Слави Трифонов от четворната управляваща коалиция вероятно ще

...
Оттеглянето на Слави Трифонов от четворната управляваща коалиция вероятно ще
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Бойко се подготвя за вот на недоверие

Оттеглянето на Слави Трифонов от четворната ръководеща коалиция евентуално ще бъде употребявано от ГЕРБ като мотив да изиска избор на съмнение против държавното управление на Кирил Петков, позволяват политически анализатори.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към момента не е направил сериозен коментар за рецесията в ръководещата коалиция. Вчера следобяд той разгласи, че в Банкя, където живее, няма ток поради бурята и наводненията и че не знае за дейностите на Слави Трифонов.

Според последната политическа мълва, Борисов няма да желае провеждането на нови изключителни избори, а ще се надява неговата партия да съумее да образува „ кабинет на спасението “.

За задачата обаче депутатите първо би трябвало да смъкват кабинета „ Кирил Петков “, за което са нужни най-малко 121 гласа. Тази задача не наподобява невъзможна, само че единствено в случай, че всички депутати от партията на Слави Трифонов се окажат лоялни към водача си и не се отделят. Вече вървят упорити клюки, че сред шест и 10 народни представители от „ ИТН “ ще поддържат кабинета на Кирил Петков при избор на съмнение.



Управяващата коалиция най-вероятно няма да издържи при избор на съмнение

При състояние, че държавното управление падне след избор на съмнение, президентът Румен Радев ще връчи нов управнически мандат на Кирил Петков, само че „ Продължаваме промяната “ няма да съумеят да сформират държавно управление. Така идната по ред партия е ГЕРБ.

Мнозина позволяват, че задачата на Бойко Борисов е да предложи „ кабинет на националното избавление “ и революционно да отстъпи премиерския пост на мощна обединителна фигура. Предполагаемите сътрудници на Борисов в този формат са „ ИТН “ на Слави Трифонов и Движение за права и свободи. Трите парламентарни групи имат общо 118 депутати. При този вид се допуска, че ще се търси поддръжката на „ Възраждане “ посредством разединение на двама-трима депутати от Костадин Костадинов, които да се разгласят за „ самостоятелни “.

„ Коалицията ГЕРБ – ИТН – Движение за права и свободи е доста мъчно осъществима, само че не и невъзможна при избрани условия “, вещаят политически анализатори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР