Оттегляме подкрепата си за изграждането на перки в Черно море.

...
Оттегляме подкрепата си за изграждането на перки в Черно море.
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да подкрепи ветропаркове в Черно море

Оттегляме поддръжката си за построяването на перки в Черно море. Това съобщи във Варна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на туристическия бранш и рибарския отрасъл от Северното Черноморие.

Той посочи, че на първо четене са дали гласовете си за закона, тъй като основаването на подобен вид паркове са съпътстващи енергийни мощности. След това е схванал, че планът не е минал на публично разискване, мощността на плануваните паркове ще бъде дребна и е решил, че не си заслужава да се предизвиква подобен стрес на бизнеса и хората.

Той добави, че за ГЕРБ зелените и чисти сили постоянно са били водещи. „ Много ясно приехме в закона, че слънчевите паркове могат да се построяват единствено на неплодородна земя от 7 категория нагоре, с цел да може да се пази земята ”, сподели водачът на ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция.

 „ Ако хората към момента ни държат като първа политическа мощ, е тъй като нямам неизпълнено заричане. Гарантирам, че от ГЕРБ по този проблем ще бъдем срещу ”, акцентира Борисов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР