Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в

...
Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в
Коментари Харесай

Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да преговаря за втори и за трети мандат

Оттеглям кандидатурата си за министър председател. ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втори мандат, съобщи номинираната за министър председател Мария Габриел на ексклузивен брифинг на преговорния екип на партията.

 

Всичко свърши!, безапелационна бе Деница Сачева. А Теменужка Петкова добави: На политическият рекет на Политическа партия - Демократична България би трябвало да се постави край!

 

Дамите от преговорния екип на ГЕРБ бяха безапелационни, че стремежът на Политическа партия - Демократична България за повече власт и постове е взривило договарянията.

 

Мария Габриел не е получила опрощение от финансовия министър Асен Василев за думите, че Габриел е новото красиво лице на мафията.

 

Габриел беше безапелационна, че ГЕРБ няма да поддържа ръководство с втория мандат - който президентът би трябвало да даде на Политическа партия - Демократична България. Запитана за третия, тя отговори: " Не! "  

 

БЕЗ ГЕРБ няма устойчиво ръководство. Но когато направихме отстъпка, последваха нови претенции, описа тя какво е счупило следващия кръг от договарянията с Политическа партия - Демократична България.

 

Отиваме на избори, стана ясно от нейните думи.

 

" Последните 9 месеца всички видяхме, че значими промени за България се случват с ГЕРБ. Можем да отстъпим в името на националния интерес. В името на това България да има държавно управление, имаше диалози в последните три дни. ГЕРБ още веднъж направи жест и отстъпи. Вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане. Затова ние споделяме „ не “ – не на нови условия. Това изпълва ГЕРБ с непоносимост ", сподели Мария Габриел.

" Искам да изразя страдание от създалата се обстановка – видно е, че бяха направени доста отстъпки, само че имаме добра основа. За страдание, се надявам да се върнем към нея след нови избори ", добави Габриел. „ В момента, в който дадохме поръчка, че можем да отстъпим за Министерство на защитата и на енергетиката, беше поискана промяна и в Министерство на вътрешните работи “, твърди Мария Габриел.

 

Това значи, че ГЕРБ-СДС са били подготвени да правят отстъпка МО и Тодор Тагарев да остане отпред, както и МЕ, където началник да продължи да е министър Румен Радев.

От ПП-ДБ обаче са поискали промяна на Калин Стоянов, излиза от думите на сегашния външен министър и вицепремиер в оставка.

За това искане първи Епицентър.Бг още през вчерашния ден написа. По време на договарянията изненадващо Христо Иванов настоял за промяна на Министерство на вътрешните работи шефа и на негово място да бъде поставена Ивелина Дундакова. Това безусловно преляло чашата на търпението на Борисов.

 

И за това ние тук споделяме „ не “ – „ не “ на непрекъснатите нови условия и „ не “ на нови и нови условия, продължи Габриел. Тя подчертава, че това безусловно изпълва групата на ГЕРБ и партията с непоносимост. Искам да изразя страдание от създалата се обстановка, от която е видно, че бяха направени доста отстъпки, само че и имаме солидна основа.

За страдание се обрисува да се върнем към тях след избори, които се надявам да са миг на мисъл за страната, повече примирение и бистрота за носене на отговорност, разгласи Габриел.

 

" Повече в такива игри няма да участваме. Позицията на Мария Габроел е позиция на парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и на ИК на партията. Всичко свърши! Няма повече да допуснем да бъдем натискани и притискани ", намеси се Деница Сачева. Според нея " неналичието на правила взриви сглобката ".

 

" Не желаеме да се злоупотребява повече с доверието на българските жители. Г-жа Габриел имаше почтено, европейско държание. Даде максимума от себе си. Тя отбрани почтено ПГ, направи всичко допустимо, с цел да имаме държавно управление, и повече няма да допуснем да бъдем употребявани, натискани, притискани, непрестанно да се сменят изискванията и разпоредбите. Това, което споделяме ясно през днешния ден, е: " Всичко свърши ". След избори ще рестартираме, ще приказваме, ще забележим. Искаме българските жители да решат кой има тяхното доверие да ръководи и да прави всички тези промени, за които до момента се приказва ", бяха точните думи на някогашния обществен министър.

 

" Борбата на Политическа партия - Демократична България за власт и за постове докара до този край ", сподели и Теменужка Петкова. И акцентира, че " този политически рекет е извънредно време да бъде прекратен ".

 

Мария Габриел сподели, че в понеделник ще внесе писмо за отдръпване на кандидатурата си за претендент за министър-председател.

 

" Ще има значим спор за значимите неща и ще се отиде на договаряния след избори с почитание към другия и явен ангажимент за метода, по който да се случват нещата ", сподели Мария Габриел.

" Имаше диалози и през последните три дни, ГЕРБ направи жест и отстъпи ", уточни Мария Габриел. " Ние споделяме " не " на непрекъснатите нови условия ", добави Габриел.

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР