Оттегля се ръководителят на най-важната, но и най-проблемна програма в

...
Оттегля се ръководителят на най-важната, но и най-проблемна програма в
Коментари Харесай

Отговорният за 737 MAX напуска Boeing

Оттегля се ръководителят на най-важната, само че и най-проблемна стратегия в самолетостроителя Boeing - тази за модела 737 MAX, оповестява Би Би Си.

Вицепрезидентът Ед Кларк си потегля след 18 години в компанията, само че и на фона на големи кавги към самолета. В началото на годината една машина по знамение не се разруши, откакто подробност от нея се откърти по време на полет, а това дори не е първият гаф с евентуално трагични последици при 737 MAX.
 Boeing е изправен пред нови въпроси по отношение на 737 Max
Boeing е изправен пред нови въпроси по отношение на 737 Max

След следващия случай

Дебютът на модела беше засенчен от две авиокатастрофи от 2018 година и 2019 година, в които починаха близо 350 души и се оказаха свързани с неуместно изработен програмен продукт. Това остави всички създадени машини за 20 месеца на земята.

Последният случай - този с кацналия спешно с дупка в корпуса аероплан на Alaska Airlines, по предварителни данни може да е обвързван с пропуск в един от заводите на Boeing. По-специално - не са били сложени болтове, които да закрепят крепко детайла, подложен на мястото на врата.
 Откриха нов проблем с Boeing 737 Max
Откриха нов проблем с Boeing 737 Max

Босът на Emirates намерено атакува авиопроизводителя

Кларк отговаряше точно за този цех. Неговото овакантяване идва в навечерието на чуване на компанията пред регултаорите, които ще задават въпроси, свързани и с други пропуски в качеството, които в това време бяха открити и поради които се постановиха незабавни поправки на към този момент доставени на самолетните компании машини.

Неправителственият бранш настоя за рокади вътре в Boeing и компанията в този момент основава нова позиция на вицепрезидент по качеството, а на мястото на Кларк застава Кати Рингголд, която отговаряше за доставките на 737.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР