Оттам с линейка го отвели у дома му, а не

...
Оттам с линейка го отвели у дома му, а не
Коментари Харесай

Глутница Разярени Кучета Разкъсаха Димитър Топалов!

Оттам с кола за спешна помощ го отвели вкъщи му, а не в болничното заведение, тъй като не бил здравноосигурен. Ортопедът доктор Петров сподели, че би трябвало да се направи интервенция в Хасково, която коства скъпо, изясни майката на потърпевшия Мария Топалова. 86-годишната жена през сълзи показа още, че към този момент седмица синът й лежи с нетърпими болки, само че сумата от 1 200 лв. била непостижима за нея и 90-годишния й брачен партньор Тодор и няма по какъв начин да заведат Димитър в регионалния град на лекуване. Ако не се намерят пари за интервенцията, кракът ще зарасне на погрешно и мъжът ще остане неработоспособен за цялостен живот.

Семейството живее в последна мизерия. Доходите им на месец са към 460 лв. - 318 лв. пенсия на бащата, който е някогашен железничар, и 150-те лв., които получава Димитър от поддържането на кварталния парк. Пострадалият няма здравни осигуровки, защото бил на цивилен контракт с общинското дружество " Благоустрояване и озеленяване ". Той е и с леки психологични отклонения. Баба Мария е без нито един ден трудов стаж, заради което не получава пенсия. Ако не е брат ми, който всеки месец ни оказва помощ с храна, щяхме да сме умрели от апетит до момента, споделя старата жена. По думите й от средата на всеки месец се налагало даже хляба си да записват на вересия в магазина. Като си купели медикаменти и изплатят борчовете си отново оставали без пари.

" Старият мост " се е свързал с шефа на Дирекция " Социално подкрепяне " в Свиленград Росица Христова. Тя акцентира, че незабавно откакто на 2 януари била сезирана от комшийка на фамилията е откликнала на казуса. " Служители на дирекцията посетиха фамилията и ще му бъде помогнато. Твърдо поемам уговорката на 3 януари мъжът да бъде настанен в болничното заведение в Хасково. Проучваме опциите за покриване на разноските по лекуването. Ще бъде отпусната и еднократна парична помощ ", съобщи Христова.

Кучетата обаче към момента са на независимост. Едното от тях е женско и е на живеещи наоколо до къщата на Топалови калайджии. Животното било разгонено и по тази причина край него се навъртели 5 мъжки псета. Не се знае дали са на някого, или са бездомни. Според баба Мария би трябвало от Общината също да проверяват случая. " Комшията до нас гледа две кучета, само че неговите са вързани с пълен синджир и няма по какъв начин да създадат пакост. Редно е и останалите да се погрижат и да не позволяват такива произшествия. Докато от Общината не стартират да вършат санкции за безстопанствени кучета, никой не е застрахован. Днес пострада моят наследник, само че на следващия ден може да е вашето дете ", споделя баба Мария.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР