Оцветяването е не само забавно занимание за деца, но и

...
Оцветяването е не само забавно занимание за деца, но и
Коментари Харесай

Развивай фината моторика: Забавни упражнения за оцветяване!

Оцветяването е освен занимателно занятие за деца, само че и превъзходен метод за насърчаване на фината моторика. Чрез оцветяване децата се учат да координират придвижванията на очите и ръцете си, да държат вярно молив или четка, да управляват натиска си и да извършват прецизни придвижвания.

Ето няколко занимателни извършения за оцветяване, които ще оказват помощ на вашето дете да развие фината си моторика:

Оцветяване на дребни картинки: Започнете с картинки с елементарни форми и елементи. Постепенно преминавайте към по-сложни картинки с доста елементи.
Оцветяване в границите на контурите: Това ще помогне на детето да се научи да управлява придвижванията си и да остава в границите на заложените линии.
Оцветяване с разнообразни техники: Използвайте разнообразни материали за оцветяване, като моливи, цветни моливи, пастели, боички, маркери.
Оцветяване по номера: Това ще помогне на детето да се научи да разпознава цветовете и да ги съчетава.
Оцветяване на шаблони: Шаблоните ще оказват помощ на детето да се научи да рисува разнообразни форми и да развива своята креативност.
Оцветяване на 3D модели: Оцветяването на 3D модели ще подтиква пространственото мислене на детето.

Освен оцветяването, има и други занимателни действия, които могат да оказват помощ за развиването на фината моторика:

Игра с моделиране: Пластилинът, глината и кинетичният пясък са чудесни материали за насърчаване на фината моторика.

Нанизване на мъниста: Нанизването на мъниста е занимателно занятие, което ще помогне на детето да се научи да координира придвижванията на очите и ръцете си.

Рисуване с пръсти: Рисуването с пръсти е превъзходен метод за стимулиране на творчеството и фината моторика.

Игра с конструктори: Конструирането с Lego или други конструктори е занимателно занятие, което ще помогне на детето да развива фината си моторика и пространственото си мислене.

Важно е да се означи, че всяко дете се развива с друго движение. Не е нужно да се притеснявате, в случай че вашето дете не е овладяло всички техники за оцветяване. Най-важното е да се забавлява и да се усеща удобно.

Осигурете на вашето дете материали за оцветяване (или книжки за оцветяване) и го насърчавайте да оцветява постоянно. Оцветяването е освен занимателно занятие, само че и превъзходен метод за насърчаване на фината моторика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР