Отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Делян

...
Отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Делян
Коментари Харесай

Христо Иванов: Назначават се хора, на които Пеевски вярва

" Отстраняват всички, които не се употребяват с доверието на Делян Пеевски. Тези, които имат доверието му, остават или се връщат на своите позиции ", разяснява в петък съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод освобождаването от поста на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров.
" Отстраненият заместител в ДАНС е с безусловно съвършената професионална история. Той беше отхвърлен. Другият заместител, в случай че си спомняте, беше индивидът, който направи " подправения " за мен сигнал във връзка с електронното гласоподаване. Загубихме 500 хиляди гласа (на локалните избори) ", сподели Иванов.
Премиерът Николай Денков изиска оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и неговия заместител Деньо Денев поради операцията, която докара до анулация на машинния избор преди локалните избори.
" Хора, които едновременно са назначени за заместник-председатели на ДАНС, единият бива махнат, другият - оставен. Защо? Даже не е въпросът за какво е махнат махнатият, въпросът е за какво е останал оставеният, нали по този начин. Защото се употребява с доверието на Пеевски е единственият вероятен отговор ", сподели Христо Иванов.
Иванов твърди, че заместник-председателят на ДАНС, който остава, е работил в КПКОНПИ по едно доста особено дело – " инспекцията на данните от американското държавно управление по тематиката " Магнитски ", касаещи господин Пеевски ". Проверката сподели, че Пеевски е чист.
Петър Петров беше освободен от служебното държавно управление на Димитър Главчев на първото му съвещание.
Христо Иванов разяснява и връщането на Стоян Темелакиев като заместник-министър на вътрешните работи. Темалакиев е заемал два пъти длъжността заместник-министър в Министерство на вътрешните работи в интервала декември 2021 година – август 2022 година и юни – ноември 2023 година,
Той беше уволнен по времето на кабинета Денков поради полицейското принуждение по време на митинга против тогавашното управление на БФС предишния ноември.
" Както знаете, по това време имахме съвещание на Министерски съвет. На него министърът (Калин Стоянов) беше заместен от зам.-министър Темелакиев. В един миг трябваше аз да кажа на зам.-министър Темелакиев – отивайте и си вършете работата. Така че несъмнено имаше проблем с координацията “, сподели тогава Денков.
Освен Темелакиев за зам.-вътрешен министър е назначен и Тони Тодоров. Той ръководеше охранителна полиция в София по време на митингите през 2020 година против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Протестите станаха известни с полицейския побой против мирни протестиращи и всеобщото подслушване, инициирано от прокуратурата на Гешев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР