Отстраняването на тримата служителите става със заповед на директора на

...
Отстраняването на тримата служителите става със заповед на директора на
Коментари Харесай

След убийството на Кирил Русев: Трима гранични полицаи са временно отстранени от работа

Отстраняването на тримата чиновниците става със заповед на шефа на Главна дирекция " Гранична полиция " гл. комисар Антон Златанов. Образувани са дисциплинарни производства за осъществено на 4 януари нарушаване на разпоредбите за граничен надзор .

Преди дни от полицията и прокуратурата оповестиха, че разплитането на случая с убийството на Русев тръгнало точно от прекосяването на двамата арестувани през пункта " Стрезимировци ".

На 4 януари Петър Александров, обвинен за убийството на Кирил Русев, минава в Сърбия през въпросния пункт. Пътникът, който е с него, демонстрира на граничните управляващи персонален документ на Русев. След малко повече от час колата се връща през пункта, като този път пасажерът вътре е другият обвинен за закононарушението Александър Кинов.

Двамата арестувани желали да инсценират, че Кирил Русев е напуснал територията на страната. Телефонът на убития мъж пък бе открит в Сърбия, пренесен там от арестуваните, допълниха от Главна дирекция " Национална полиция ".

Вчера съдът остави за непрекъснато в ареста двамата обвинени, като определението предстои на обжалване пред горната инстанция. 

Междувременно стана ясно, че  Русев е бил убит с едно от оръжията, конфискувани от къщата на Петър Александров , наследник на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров, заяви. 

На две от конфискуваните огнестрелни оръжия ще бъде направена спомагателна експертиза, с цел да се посочи с акуратност кое е употребявано за убийството.

Трябва да се изготвят и още две експертизи, в това число и ДНК, с цел да се потвърдят данните от събраните досега доказателства, съгласно които най-вероятно физическият палач на Русев е погребалният сътрудник Александър Кинов

Освен двете огнестрелни рани, които се оказали съдбовни за живота на предприемача, по тялото му има пострадвания в региона на главата и по китките .

Резултатите от аутопсията позволяват извода, че Русев първо е бил завързан, а по-късно убит.

За заема, който починалият Стоян Александров е отпуснал на Кирил Русев, има дълга правосъдна сага. Още през 2010 година ипотекираният против парите парцел на Русев е бил разгласен за обществена обмен, само че на търга се явил единствено Стоян Александров и го изкупил на доста по-ниска от пазарната цена. През съда тези дейности са обезсилени и на собствен ред Русев завел цивилен иск против Александров. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР