Отстраняването на тримата министри ще доведе до забавяне на решението

...
Отстраняването на тримата министри ще доведе до забавяне на решението
Коментари Харесай

Симеонов: Ще приемем предложенията за нови министри

Отстраняването на тримата министри ще докара до закъснение на решението на проблемите в секторите им, което не е в интерес на изпълняването на програмата на държавното управление.
Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов . Той добави, че въпреки партията му да е срещу оставките на тримата министри Радев, Нанков и Московски, подадени поради тежката автобусна злополука край Своге, ще поддържа предложенията за нови министри на техните постове.
„ Смятаме, че за хора, към които не може да се насочи укор професионално и морално отношение, не би трябвало да бъдат освобождавани с лека ръка. Тук имаме леко разминаване с министър-председателя, че следователно би трябвало да се поема политическа отговорност “, сподели Симеонов.
Отстраняването на тримата министри ще докара до закъснение на решението на проблемите в секторите им, което не е в интерес на изпълняването на програмата на държавното управление, добави Симеонов. Той означи, че не възразява на правото на премиера Бойко Борисов да взима решения да трансформира състава на министрите в Министерски съвет, които са излъчени от квотата на ГЕРБ.
Симеонов изрази подозрението си, че тежката автобусна злополука край Свое, при която починаха 17 души, се дължи на неприятното положение на пътя, което не значи, че министрите могат да носят виновност. Според вицепремиера, виновността за злополуката най-вероятно е на водача на рейса.
Съпротивата на НФСБ против оставките на тримата министри се дължи на желанието на партията за по-добро ръководство и разговор в обединението, добави той. По думите му, в обединението с ГЕРБ разговор към този момент съществува, като „ проблемите се посочват “. Валери Симеонов съобщи, че ще поддържа трите нови оферти за министерски места.
Вицепремиерът съобщи, че НФСБ не е имал оферти за тези постове, тъй като са от квотата на ГЕРБ. На идващия политически съвет ще се оставят въпросите с възможни други оставки в кабинета, добави Симеонов. Той добави, че постът на министъра на туризма Ангелкова не е бил обсъждан, а самият той няма предпочитание за министерски пост.
Валери Симеонов означи, че репликата му за „ еднолично ръководство “ на премиера Борисов е било единствено във връзка с фрагментите, а не на ръководството. Всички оставки от тук нататък ще се разискват в обединението, увери той.
Вицепремиерът изрази увереността си, че проблемите в „ дребната коалиция “ ще се решат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР