Отстраняването на Иван Гешев от поста на обвинител номер 1

...
Отстраняването на Иван Гешев от поста на обвинител номер 1
Коментари Харесай

Партиите за главния прокурор: Какво казаха политиците за заявката на Мария Габриел

Отстраняването на Иван Гешев от поста на обвинител номер 1 се хареса и на другите партии в Народното събрание. Но се появиха и подозрения - дали това няма да е следващият несполучлив опит.

За ПП-ДБ предлагането на Мария Габриел е „ значима политическа поръчка, която обаче има риск да се трансформира в следващия безрезултатен опит “.

Те са ги уведомили документално

„ Добра и сплотяваща “ са думите, които използваха от Движение за права и свободи.

Възраждане видяха „ кукичка “, която ГЕРБ хвърля на вторите в Народното събрание.

А „ ИТН “ се усъмниха дали не става дума за „ политическа заигравка “.

Общото е, че съгласно политическите сили - на масата в този момент е точно тематиката за правосъдна промяна и промяната на Иван Гешев.

„ Позитивна поръчка “ е определението, което от ПП-ДБ дадоха на предлагането за премахване на Иван Гешев. Но и попитаха – каква е крайната цел

„ Съществени хрумвания за в действителност дълбока смяна в прокуратурата и Висш съдебен съвет или просто освобождение от един изтощен, изхабен, изживял времето си кон, който към този момент не е потребен “, сподели Христо Иванов, ПП-ДБ.

Това научи bTV от няколко самостоятелни източника в партията

Критики към обвинител номер 1 се чуха и в пленарната зала – от депутата Радостин Василев минути, откакто се отхвърли от имунитета си, с цел да бъде разследван.

„ Иван Гешев и придворните му от някогашната профилирана прокуратура, в този момент част от СГП, са същинските бранители на мафията в България. За мен е чест да бъда подлаган на принуда от прокуратурата на Гешев, тя към този момент се самоизяжда “, сподели Василев.

Време е въпросът да бъде решен, е позицията на Движение за права и свободи .

„ Идеята за внасяне във Висш съдебен съвет за отстраняването е – да, добра концепция. Защото сега има основано напрежение, виждаме – има основано напрежение в обществото и това напрежение би трябвало да бъде преодоляно по един или различен метод “, сподели Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи.

Смяната на основния прокурор не става единствено с едно искане, подсетиха от „ ИТН “. И предизвестиха, че няма да е елементарно и би трябвало време.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР