Отстраняването на авариите в Западна България, причинени от снеговалежа в

...
Отстраняването на авариите в Западна България, причинени от снеговалежа в
Коментари Харесай

В Западна България продължава отстраняването на авариите по електрозахранването, причинени от снеговалежите

Отстраняването на повредите в Западна България, породени от снеговалежа в събота, са траяли и през нощта от екипи на ЕРМ Запад, оповестиха от пресцентъра на сдружението. От там показаха, че е възобновено електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти, само че към момента има консуматори без ток в обособени обитаеми места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, които се зареждат през труднодостъпни високопланински електропроводи.

За да доближат чиновниците на ЕРМ Запад до авариралите сектори, се постанова рязане на паднали дървета, като тези действия се координират с локалните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията. До края на деня се чака електрозахранването да бъде възобновено.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма централизация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 чиновници на ЕРМ Запад и " Електрохолд ". До края на деня се чака електрозахранването да бъде възобновено, оповестиха от ЕРМ Запад. 

Над 10 обитаеми места в община Кюстендил през вчерашния ден бяха без електрическо, което наложи свикването на спешен щаб от кмета на общината Огнян Атанасов.

По време на съвещанието на щаба институциите създадоха проект за деяние, защото от електроразпределителното сдружение са поискали помощ при достъпа до труднопроходими сектори. В организацията се включиха дирекциите за пожарна сигурност и отбрана на популацията, Държавните горски стопанства " Осогово " и " Кюстендил ",  доброволното формирование към общината, общинското дружество " Чистота ", чиновниците по краткотрайната претовареност.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР