Отстраняваме една несправедливост, която е била допусната в миналото, ощетила

...
Отстраняваме една несправедливост, която е била допусната в миналото, ощетила
Коментари Харесай

Борисов за имотите на "Пирогов": Отстраняваме несправедливост, която е била допусната в миналото

Отстраняваме една неправда, която е била позволена в предишното, ощетила е болница " Пирогов " и до през днешния ден предизвиква усложнения на пациентите от лечебното заведение. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното изключително държавно съвещание.

Премиерът посочи решението на кабинета от сряда, според което беше изменен статутът на парцели от обществена в частна държавна благосъстоятелност и бяха импортирани като непарична вноска в капитала на " УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД. Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов подсети, че през 1997 година, при обособяването на " Пирогов " като комерсиално сдружение, част от парцелите, прилежащи към болничното заведение, не са й били трансферирани.

" Това беше проблем от самото начало. Благодаря за целесъобразното и заслужено решение ", съобщи проф. Балтов. Той посочи, че парцелите ще бъдат употребявани за дотъкмяване на модернизацията на лечебното заведение. " Може да бъде направено по-мащабно систематизиране на площта за още по-добрата организация на медицинските грижи ", добави проф. Балтов. Ще има опция болничното заведение да построи външна спешна противопожарна стълба и оборудване за налична среда на хора с увреждания към евакуационната стълба.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР