Отстраниха от длъжност за два месеца полицайката Симона Радева, за

...
Отстраниха от длъжност за два месеца полицайката Симона Радева, за
Коментари Харесай

СДВР образува дисциплинарно производство срещу полицайката Симона Радева | Временно е остранена от длъжност

Отстраниха от служба за два месеца полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след тежката злополука в София. При случая на бул. „ Черни връх ” в столицата починаха две дами.

Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи от 8 юли е формирано дисциплинарно произвеждане против чиновник в група " Охрана на публичния ред " към бранш " Охранителна полиция " при Първо районно управление (на МВР), оповестяват от Столична дирекция на вътрешните работи.

Дисциплинарно произвеждане е формирано на съображение налични данни за нарушавания на етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, регламентирани в точки 15, 19, 20, 83 и 86 от Етичния кодекс за държание на държавни чиновници в Министерство на вътрешните работи, одобрен със заповед на министъра.

Полицайката е отстранена от служба за период от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът разрешава еднократно удължение на периода с още един месец.

Припомняме, че преди няколко дни Георги Семерджиев провокира тежка злополука в София, при която починаха двама души. По-късно се появи информация, че полицайката от 1 РПУ-София, Симона Радева, е помогнала на Семерджиев да се укрие след случая.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР