Отстраниха от длъжност ортопеда от Пловдив, който се сдоби с

...
Отстраниха от длъжност ортопеда от Пловдив, който се сдоби с
Коментари Харесай

Съдът отстрани от длъжност обвинения ортопед

Отстраниха от служба ортопеда от Пловдив, който се снабди с обвиняване за източване на десетки хиляди левове с издаването на фиктивни болнични на компания призрак.

Той бе арестуван, а по-късно пуснат под гаранция от 30 хиляди лв., заяви бТВ.

С решение на пловдивския областен съд доктор Георги Кръстев към този момент не е член и ръководител на Специализираната лекарска консултативна комисия по ортопедия.

Прокуратурата ще изиска отстраняването и на другите двама членове на комисията, защото правили прегледи фиктивно. Собственикът на харманлийската компания призрак, посредством която за източени над 68 хиляди лв. от Национален осигурителен институт, към момента се търси.

Пред правосъдната зала доктор Кръстев съобщи, че съвестта му е чиста: " Много мъчно се потвърждава непорочност, само че това не е невероятно. И ще спомагам на институциите за това нещо “.

" Най-новото е, че ще пожелаеме от Национален осигурителен институт цялостна инспекция на всички болнични листове, издадени от безусловно всички медицински институции, касаещи тази компания, тези лица и още други “, съобщи Димитър Пехливанов, прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР