Отстрани изглежда като буря, но ако влезем в дълбочина, ще

...
Отстрани изглежда като буря, но ако влезем в дълбочина, ще
Коментари Харесай

Венко Сабрутев : Това е процес на изчистване на цялата политическа система

" Отстрани наподобява като стихия, само че в случай че влезем в дълбочина, ще забележим един натурален развой. Имаше подмолни сделки, партиите се срещаха на мрачно, уговаряха се, след което предстоеше циркът в пленарната зала, където се изнасят пламенни речи, подлагат се на гласоподаване и се взема решение за пред обществото. Това, което се случва сега, е тотална смяна в процеса за взимане на решения и на ръководство на страната ", съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той изясни, че са свалили предлагането си за Никола Минчев в духа на конструктивността, макар че от партията го считат за най-подходящия претендент.

" Това, което направи " Продължаваме промяната ", е да започва развой за решение на казуса, че Народното събрание е фрагментиран, партиите са разграничени, партиите на статуквото стават все по-слаби и от ден на ден не могат да създадат подмолните си сделки и това пречи да се избере ръководител по остарелия метод. Трябва промяна на модела – договаряния пред обществото ", уточни Сабрутев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в първия ден е имало извънредно високо ново на напрежение и се е водила предизборна акция, а през днешния ден е имало голяма разлика в метода на говорене в пленарната зала, напрежението внезапно е спаднало и се е върнал духът на полемиката.

" За обществото не е добре да има елементарен избор, това значи, че има огромна сделка. Това е хубаво, което се случва, това е развой на изчистване на цялата политическа система и хората не желаят да виждат тези неща, те просто желаят да влязат едни политици и да стартират да работят за стопанската система, за хората, за бизнеса ", посочи гостът.

Той посочи, че следва да се гласоподава държавен бюджет, само че преди този момент би трябвало да има ръководител, който да лидира Народното събрание.

" Държавата продължава да има остатък от 1 милиарда и 55 млн. лева, тоест страната няма нужда от изтегляне на заеми ", сподели той, след което разяснява, че сме най-бедната страна в Европейски Съюз и управленците би трябвало да работят в посока повдигане на приходите, тъй като единствено това е същинската и най-хубавата антиинфлационна мярка.

" Топката е в полето на ГЕРБ, политическата отговорност е при тях, те смъкнаха едно работещо държавно управление, те предизвикаха избори, в този момент са първа политическа мощ ", настоя Сабрутев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР