Отстранено е цялото ръководство на Комисията за защита на потребителите,

...
Отстранено е цялото ръководство на Комисията за защита на потребителите,
Коментари Харесай

Служебният кабинет смени още един кадър на Нинова

Отстранено е цялото управление на Комисията за отбрана на потребителите, назначено при предходния стопански министър

Правителството одобри решение, с което освобождава Иван Френкев като ръководител на Комисията за отбрана на потребителите . Освободени са също и членовете на Комисията – Велина Николова и Николай Мравов, заяви пресцентърът на Министерския съвет.

Със същото държавно решение за ръководител на Комисията за отбрана на потребителите е избран Стоил Алипиев, а за членове на Комисията – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Припомняме, че Иван Френкев е обвързван с управлението на Българска социалистическа партия в лицето на Корнелия Нинова . Той бе назначен за ръководител на КЗП по нейно предложение. Нинова бе вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в държавното управление на Кирил Петков. КЗП работи под шапката точно на този министър.

Смяната на Иван Френкев е следващ удар по кадър на лидерката на Българска социалистическа партия от страна на президента Румен Радев и служебния му кабинет. 

По информация на " Флагман " Николай Мравов пък бе представител на " Екогласност " - съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия. Велина Николова евентуално също е обвързвана със соцпартията. 

Иначе новият ръководител на КЗП Стоил Алипиев е правист по обучение , от 2016 година е юрист от Софийска адвокатска гилдия. През последните седем години е ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Национална асоциация за отбрана на потребителите “ и като подобен от 2020 година е член на Съвета по акредитация към Изпълнителна организация „ Българска работа за акредитация “. Работил е като специалист в областта на публичните поръчки в Министерството на правораздаването в интервала 2014 година - 2015 година и в Министерството на образованието и науката в интервала 2013 година – 2014 година Бил е също по този начин юрист в частния бранш.

Ангел Джалев е правист по обучение . От 2019 година досега е бил шеф на отдел в Държавна организация „ Технически интервенции “. Преди това, от 2011 година до 2019 година е бил прокурорски асистент в разнообразни отдели към Върховна касационна прокуратура. Работил е също като юрист в частния бранш.

Константин Арабаджиев е бил член на Комисията за отбрана на потребителите в интервала март 2015 година – май 2022 година От 1999 година до 2003 година е бил кмет на регион „ Студентски “ в Столична община. Висшето си обучение е придобил в УНСС, оповестяват от държавния пресцентър.

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР