Отстраненият шеф Nissan Motor Co Ltd Карлос Гон ще даде

...
Отстраненият шеф Nissan Motor Co Ltd Карлос Гон ще даде
Коментари Харесай

Карлос Гон за пръв път ще опита да се защити пред медиите

Отстраненият началник Nissan Motor Co Ltd Карлос Гон ще даде през днешния ден първата си конференция от ареста си през ноември 2018 година по обвинявания във финансови нарушавания. Той съобщи, че бягството му от Япония значи, че може да поддържа връзка " свободно ".

Бившият ръководител на борда на " Нисан " и " Рено " отхвърли всички обвинявания против него и съобщи, че е жертва на " подмолни игри " и " скрит план " на ръководителите на " Нисан ", които желаят да провалят напъните му за обединение на двата автомобилни производителя.

Гон, който избяга в Ливан (където е израснал) доскоро повече от седмица, се трансформира от един от най-известните предприемачи в света в интернационален дезертьор за малко повече от година. Предстои да се обърне към кореспонденти в Бейрут в 15 ч. (ливанско и българско време - бел. ред).

Какво се чака да каже

Пресконференцията ще даде на Гон късмет да обясни в детайли изказванията си, че ръководителите на " Нисан " благодарение на японското държавно управление са заговорили да провеждат падението му, с цел да предотвратят сливането на " Нисан " с колегата в алианса " Рено ".

Адвокатите му по-рано са казвали, че той е жертва на " загадка група ", образувана от държавни чиновници и ръководители на " Нисан ", които го желаят отстраняването му.

Във видеосъобщение през април той сподели, че има " малко ръководители ", на които е на прицел " поради личния им интерес и поради личните им егоистични страхове ". Видеото бе редактирано от правния му екип, с цел да се отстранен имената на хора, които Гон упреква в изменничество заради правни терзания.

Гон, който избяга в страна без контракт за екстрадиция с Япония (само Съединени американски щати и Южна Корея имат такива - бел. ред), съобщи пред " Фокс бизнес ", че възнамерява да назове тези, които счита за виновни по време на конференцията, заяви американската телевизия.

Кой различен е замесен в сагата

Гон не е единственият почитан шеф на " Нисан ", против който има обвинявания във финансови нарушавания. Вътрешно следствие откри, че някогашният основен изпълнителен шеф Хирото Сайкава и други шефове са получили непозволено обезщетение. Това принуди Сайкава да се отдръпна предходната година. Бившият основен изпълнителен шеф и тогавашно протеже на Гон съобщи, че е получил отплата с акции по " скица от ерата на Гон ".

Вниманието се насочи и към различен изпълнителен шеф на " Нисан ", който оказа помощ на изгонването на Гон, само че по-късно самичък бе обиден от обвинявания за нерегламентирано високи приходи. " Нисан " съобщи, че следствието не е намерило доказателства против шефа Хари Нада, който от този момент бе намален.

Какви са другите опасности

Бившият изпълнителен шеф на " Рено " Тиери Болоре се е опитал да рапортува хипотетичен спор на ползи и проблеми с ръководството на " Нисан ", преди да напусне френския авто производител, заяви френскит " Монд ", базирайки се на писмо, което той е написал до борда.

Болоре уведоми борда, че е изключително угрижен от разкритието, че " Нисан " има лист от 80 мениджъри, забъркани във финансови покупко-продажби, сходни на тези, приписвани на Гон. Той повдигна и въпроси за вътрешното следствие към Гон и проблеми с командната верига на " Нисан ", като сподели, че някои от главните членове на борда от време на време не са били осведомени за вътрешните въпроси, заяви " Монд ".

" Нисан " отхвърли да има нередности в следствието на дейностите на Гон и съобщи, че автомобилостроителят още веднъж е прегледал работата си след писмото на Болоре.

Какво още има Гон против " Нисан "

Правният екип на Гон по-рано е заявявал, че му е бил отхвърлен достъп до голям брой цифрови данни, събрани от прокурорите от " Нисан " и нейните чиновници. Прокурорите отхвърлиха да пуснат 6000 доказателствени материала заради опасения, изразени от " Нисан ", че доказателствата включват сензитивна информация за интервенциите на автомобилния производител или персонална информация за неговите чиновници.

Как се оправя " Нисан " след ерата " Гон "

Автомобилният производител регистрира 70% спад на тримесечната облага през ноември и сви прогнозата си за годината до най-ниското си равнище от 11 години на фона на спадащите продажби.

Цената на акциите му падна с 27% през предходната година, което бележи най-лошото годишно показване за повече от десетилетие. Към него се прибавя 22% спад през 2018 година

Автомобилният производител предприе проект за справяне, с който анулира тактиката на агресия, подкрепяна от Гон. Това изпитание обаче се усложнява от прокуждането на Сайкава, а неотдавна и от оставката на изпълнителния шеф Джун Секи, който бе претрупан да управлява възобновяване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР