Отстраненият съосновател на Адам Нойман e подал оферта за над

...
Отстраненият съосновател на Адам Нойман e подал оферта за над
Коментари Харесай

Отстраненият съосновател на WeWork иска да придобие някога оценяваната на $47 млрд. компания за $ 500 млн.

Отстраненият съосновател на Адам Нойман e подал оферта за над 500 млн. $ за банкрутиралата компания за споделени офис пространства.

Офертата е подадена посредством компанията за парцели на Нойман - Flow, оповестява английският Guardian.

„ WeWork е изключителна компания и не е изненада, че постоянно получаваме заявки за интерес от трети страни “, споделят от WeWork в коментар за Reuters, само че допълват, че остават фокусирани върху напъните за преструктуриране.

WeWork прибавя, че проектите за смяна ще й оказват помощ да се трансформира в „ финансово мощна и печеливша компания “.

Така вероятността за договорка с Нойман наподобява минимална и това надали е изненада, също така не е ясно и по какъв начин Нойман възнамерява да финансира сходна активност.

Някога се смяташе, че Нойман ще се причисли към редиците на най-богатите хора в света с персонално положение от 14 милиарда $ след плануваното листване на WeWork на фондовата борса през 2019 година

Тогава стартътпът се оценяваше на 47 милиарда $

След серия обвинявания за спорното му държание и излизането нескрито на ексцентричния му метод на живот, Нойман се отдръпна поста основен изпълнителен шеф в WeWork през есента на 2019 година. Разследване на Wallstreet Journal тогава разкри, че Нойман е провел празненства, по време на които е карал чиновниците на WeWork да използват алкохол и марихуана, изплуваха и нерегламентирани практики, които му дават по 20 гласа на акция.

Бизнесът на компанията за споделени офис пространства стартира да се разпада през 2019 година, откакто вложителите се възпротивявят на високата оценка на компанията в навечерието на листването на WeWork на борсата. Когато в последна сметка компанията стана обществена, тя беше оценена на едвам 9 милиарда $.

Компанията по този начин и не се възвърне след срутва през 2019 година, а последвалата пандемия в допълнение утежни обстановката на тогавашната компания за милиарди. Само четири години по-късно WeWork разгласи фалит.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР