Отстраненият само преди два месеца управител на НЗОК Петко Салчев

...
Отстраненият само преди два месеца управител на НЗОК Петко Салчев
Коментари Харесай

Бившият шеф на НЗОК и актьорът Веселин Плачков се оказаха кандидати на Ива Митева

Отстраненият единствено преди два месеца шеф на НЗОК Петко Салчев се оказа лидер на листата на Коалицията " Заедно " на Ива Митева и Любомир Каримански в 24 МИР София.

Това демонстрира регистърът на кандидидатите за народни представители на 2 април 2023 година

Петко Ненков Салчев е подложен под 1-ви номер в 24 столичен изборен регион и е втори в листата на " Заедно " в Благоевград.

В началото на януари 2023 година той беше изненадващо отхвърлен от управлението на Националната здравноосигурителна каса от Народното събрание с болшинство, зад което застанаха ГЕРБ, Политическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ".

Формалният претекст за предварителното преустановяване на мандата му беше, че липсва " естествен разговор " сред него и управлението на Българския лекарски съюз.



В листата на " Заедно " в 24 МИР-София се появява и артистът Веселин Плачков, прочут с ролята си на Левски от кино лентата на Максим Генчев от 2015 година Той е подложен на трето място.

За Плачков това е трета партийна листа, в която той се появява като политически претендент - след АБВ (през април 2021) и Българска социалистическа партия (през юли 2021 г.). Актьорът е брачен партньор на певицата Мариана Попова.

Ива Митева и Любомир Каримански са водачи на " Заедно " в 23 и 24 МИР в София.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР