Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон е поискал да даде

...
Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон е поискал да даде
Коментари Харесай

Белгийското правителство не е много благосклонно към Пучдемон

Отстраненият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон е изискал да даде конференция през днешния ден в интернационален пресцентър в Брюксел, стопанисван от белгийското държавно управление, само че е получил отвод , оповестиха локални медии.

Очаква се Пучдемон да откри друга зала, в която да направи изказване. Не е известно какво тъкмо ще заяви Пучдемон. Според медиите е допустимо той да разгласи, че внася молба за политическо леговище в Белгия , или че ще оглави " каталунско държавно управление в заточение в Брюксел " .



Белгийският юрист, нает нощес от Пучдемон, е прецизирал, че към този момент Испания не е издала заповед за задържане и връщане на каталунския политик. Ако Пучдемон подаде молба за политическо леговище, по нея ще се произнесе белгийски съд и въпреки вероятността молбата да бъде утвърдена да е дребна, в периода до правосъдното решение той не предстои на екстрадиция, даже в случай че испанското правораздаване му предяви обвинявания.



Пол Бекерт не е уверен, че клиентът му ще успее да получи политическо леговище в Белгия. Да изиска леговище е едно, само че е напълно друго да го получи, разяснява тази заран бранителят. Бекерт отбелязва, че преди време е упорствал без резултат за обезпечаване на политическо леговище за представители на баската сепаратистка организация ЕТА.

Вижте още по тематиката:



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР