Отстраненият от поста директор на Булгаргаз Николай Павлов е получил

...
Отстраненият от поста директор на Булгаргаз Николай Павлов е получил
Коментари Харесай

Бившият директор на Булгаргаз на разпит в прокуратурата в понеделник

Отстраненият от поста шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов е получил призовка за разпит в ролята на очевидец по досъдебно произвеждане.

" Потвърждавам, получих призовка да се явя в понеделник в Софийска градска прокуратура в качеството на очевидец. Разбира се, че ще отида ", удостовери пред Dir.bg Николай Павлов.

Това ще бъде първата обществена поява на специалиста, откакто държавното управление предприе дейности за отстраняването му от управителния пост на " Булгаргаз ". До понеделник към момента е годна карантината му след позитивен тест за COVID-19.

В сряда вътрешният министър Бойко Рашков анонсира, че " има едно лице, по отношение на което ще се повдигне обвиняване, само че това е въпрос, който ще реши проверяващият екип ". В отговор на журналистически въпрос дали засяга Николай Павлов, Рашков отговори: " Приближавате се до истината ". Според него над " Булгаргаз " тегнат подозрения, че е работила срещу ползите на нашата страна, срещу ползите на бизнеса и най-жалкото е, че е работила срещу ползите на елементарния български жител.

Пред Dir.bg Николай Павлов сподели, че единственото, което може да го смути, са подправени обвинявания и изфабрикувани доказателства. Той още веднъж акцентира че под негово управление сдружението е докарало вероятните количества на ниска цена азерски газ, като резултатът е цената в България, която е една от най-ниските в Европейски Съюз. Павлов удостовери и подозренията си, че вследствие на измененията в " Булгаргаз " 1 милиард лв. ще потънат в джобовете на медиатори, които ще бъдат намесени в доставката на газа у нас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР