Отстраненият от поста директор на Булгаргаз Николай Павлов беше на

...
Отстраненият от поста директор на Булгаргаз Николай Павлов беше на
Коментари Харесай

Бившият шеф на Булгаргаз след разпита: Нямам никакви притеснения

Отстраненият от поста шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов беше на разпит в Софийската градска прокуратура. Пред магистратите той се яви в качеството си на очевидец по досъдебно произвеждане и по тази причина дойде без юрист. 

" Обясних по какъв начин действа газовият пазар. Отговорил съм на всички въпроси, които касаят договорите и доставките. Нямам никакви терзания, тъй като сме безусловно изрядни. Този бизнес се управлява от регулатора ", заяви Павлов след разпита, представен от Нова. 

" Оставих " Булгаргаз " в чудесно финансово положение – с платени сметки, с предплатен газ към азерската компания, с 60% предплатени доставки към " Газпром ". Сега би трябвало да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари. Най значимото е топлофикациите да бъдат обезщетени поради мораториума – при тях ще се открие огромна дупка. Това обаче няма по какъв начин да бъде приписано на остарялото управление ", сподели още той.

При идването си в Прокуратурата Павлов беше сбит и съобщи, че не знае защо е свикан. Това е първата обществена поява на специалиста, откакто държавното управление предприе дейности за отстраняването му от управителния пост на " Булгаргаз " дружно с цялото управление на сдружението.

Според вътрешния министър Бойко Рашков над " Булгаргаз " тегнат подозрения, че е работила срещу ползите на страната, бизнеса и елементарните жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР