Отстраненият лидер на създателя на ChatGPT OpenAI се завръща в

...
Отстраненият лидер на създателя на ChatGPT OpenAI се завръща в
Коментари Харесай

Отстраненият изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман ще се върне към разработчика на ChatGPT, казва компанията

Отстраненият водач на основателя на ChatGPT OpenAI се завръща в компанията, която го уволни в края на предходната седмица, последната част от сагата, която шокира промишлеността за изкуствен интелект.

Базираната в Сан Франциско OpenAI съобщи в изказване късно във вторник: „ Постигнахме кардинално съглашение Сам Олтман да се върне в OpenAI като основен изпълнителен шеф с нов първичен ръб “, формиран от някогашния съизпълнителен шеф на Salesforce Брет Тейлър, някогашен американец. Министърът на финансите Лари Съмърс и изпълнителният шеф на Quora Адам Д'Анджело.

Предишният ръб на шефовете на OpenAI, който включваше Д'Анджело, отхвърли да даде съответни аргументи за какво е уволнил Алтман в петък, което докара до уикенд на вътрешен спор в компания и възходящ външен напън от страна на вложителите на стартъпа.

Microsoft, която е вложила милиарди долари в OpenAI и има права върху нейната технология, бързо нае Алтман в понеделник, както и различен съосновател и някогашен президент, Грег Брокман, който напусна в символ на митинг след отстраняването на Алтман. Това насърчи заплашващото изселване на съвсем всички от 770-те чиновници на стартъпа, които подписаха писмо, призоваващо за оставката на борда и връщането на Алтман.

Главният софтуерен шеф на Microsoft Кевин Скот насочи апел към чиновниците на стартъпа във вторник на X, някогашен Twitter: „ Знайте, че в случай че е належащо, вие имате роля в Microsoft, която подхожда на вашата отплата и напредва в нашата групова задача. “

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела също даде да се разбере в поредност от изявленията в понеделник, че към момента е отворен за опцията Алтман да се завърне към OpenAI, стига проблемите с ръководството и борда на стартъпа да бъдат решени.

„ Ние сме насърчени от измененията в борда на OpenAI “, разгласява Надела на X късно във вторник. „ Вярваме, че това е първа основна стъпка по пътя към по-стабилно, добре осведомено и дейно ръководство. “

В личната си обява Алтман сподели, че „ с новия ръб и (с) поддръжката на Satya, аз Очаквам с неспокойствие да се върна към OpenAI и да надградя нашето мощно партньорство с (Microsoft). “

Съоснована от Алтман като организация с нестопанска цел с задача за безвредно създаване на по този начин наречения неестествен общ разсъдък, който превъзхожда хората и е от изгода за човечеството, OpenAI по-късно се трансформира в бизнес с облага, само че към момента се ръководи от неговия ръб на шефовете с нестопанска цел. Все още не е ясно дали структурата на борда ще се промени с новоназначените му членове.

Надела сподели, че Брокман, който беше ръководител на борда на OpenAI до уволнението на Алтман, също ще играе основна роля в гарантирането, че OpenAI „ продължава да процъфтява и надгражда задачата му. “

Часове по-рано Брокман се върна към обществените медии, като че ли това беше всекидневно, рекламирайки функционалност, наречена ChatGPT Voice, която беше пусната гратис за всеки, който употребява чатбота.

„ Опитайте го — изцяло трансформира преживяването на ChatGPT, ” написа Брокман, маркирайки обява от главния X акаунт на OpenAI, която включваше проява на технологията, закачливо намигаща на скорошните разтърсвания.

„ Беше дълга нощ за екипа и ние сме гладни. Колко 16-инчови пици би трябвало да поръчам за 778 души “, пита индивидът, употребявайки броя на хората, които работят в OpenAI. Синтетичният глас на ChatGPT отговори, като предложи към 195 пици, гарантирайки, че всеки получава три части.

Що се отнася до краткотрайния краткотраен изпълнителен шеф на OpenAI Емет Шиър, вторият краткотраен изпълнителен шеф в дните след отстраняването на Алтман, той разгласява в X, че е „ надълбоко удовлетворен от този резултат, след (тилда)72 доста интензивни часа работа. ”

„ Влизайки в OpenAI, не бях сигурен кой ще бъде верният път, ” написа Шиър. „ Това беше пътят, който усили оптимално сигурността, дружно с вярното деяние от страна на всички заинтригувани страни. Радвам се, че бях част от решението. ”

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР