Отстраненият главен изпълнителен директор на Боинг (Boeing) Денис Мюлънбърг ще

...
Отстраненият главен изпълнителен директор на Боинг (Boeing) Денис Мюлънбърг ще
Коментари Харесай

Отстраненият шеф на Боинг си тръгва от поста с 62 милиона долара

Отстраненият основен изпълнителен шеф на " Боинг " (Boeing) Денис Мюлънбърг ще получи 62 милиона $ в акции и пенсионни начисления, само че няма да получи отплата за предварително прекратяването на трудовия си контракт, показва в документи самолетостроителят, представен от Ройтерс.

62-годишният Мюлънбърг бе освободен през декември, защото компанията не съумя да се оправи с последствията от две съдбовни произшествия с най-продавания й аероплан 737 Макс (737 MAX) и не възвърне репутацията си измежду самолетните компании и регулаторните органи.

Освен това Мюлънбърг губи 14, 6 милиона $.

Председателят на съвета на шефовете Дейвид Калхун поема ролята на основен изпълнителен шеф от понеделник и ще получава съществена заплата от 1,4 милиона $ годишно, а също по този начин има право на премиална стратегия за дълготрайно стимулиране на стойност 26,5 милиона $, отбелязва " Боинг ".

През ноември самолетостроителят заяви, че Денис Мюлънбърг непринудено се отхвърля от бонуса си за 2019 година и от възнаграждението в акции. През 2018 година бонусът му и възнаграждението под формата на акции е било към 20 милиона $.

От март полетите на 737 Макс са неразрешени. Двете произшествия в Индонезия и Етиопия в границите на пет месеца лишиха живота на 346 души.

" Боинг " разгласява в четвъртък стотици извънредно неуместни вътрешни известия, съдържащи рецензии за създаването на модела 737 МАКС.

Според един от мненията този аероплан е " конструиран от клоуни, които на собствен ред са надзиравани от маймуни ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР