Отстояването на човешките права в България и в Европа, става

...
Отстояването на човешките права в България и в Европа, става
Коментари Харесай

Красимир Кънев: Браненето на човешките права става все по-трудно

Отстояването на човешките права в България и в Европа, става все по-трудно. Това съобщи в предаването " Денят с Георги Любенов " ръководителят на Българския хелзингски комитет Красимир Кънев. Той беше посетител в студиото във връзка излизането на годишния отчет на организацията за 2018 година

Като проблематични той уточни персоналните свободи, правото на отбрана на персоналния живот и жилище, правата на ромското малцинство, както и на хората с друга полова ориентировка.
Красимир Кънев, ръководител на Български хелзингски комитет: Все по-трудно става браненето на човешки права при тази обстановка в България, а и в Европа.
Кънев дефинира като позорно решението на Конституционния съд, че Истанбулската спогодба за отбрана на дамите от домашно принуждение. Според него то е взето след " мръсна и манипулативна акция ".
Красимир Кънев, ръководител на Български хелзингски комитет: Това, може би е най-лошото решение в историята на Конституционния съд. То е необяснимо и е мъчно да се смели от доста конституционни експерти в Европа, с които съм разговарял.
Кънев съобщи, че е необходимо да се регламентират еднополовите съюзи, с цел да бъдат уредени правата на завещание и на имущество, на хората, които живеят на брачен начала. Това се изисква от интернационалното право, което постановява " легализиране на някакъв тип съюз ". Според него сегашната конституционна уредба в България не дава опция за легализиране на еднополовите бракове.

Красимир Кънев, ръководител на Български хелзингски комитет: Към тази група в българското общество съществуват доста тежки отрицателни настройки и предубеждения.

Кънев добави, че хората от ЛГБТ имат проблеми на работното място, измежду обществото, както и че във връзка с тях съществува хомофобия в медията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР