Отстъпката за горивата няма да важи след Нова година, но

...
Отстъпката за горивата няма да важи след Нова година, но
Коментари Харесай

Отстъпката от 25ст за горивата отпада от Нова година

Отстъпката за горивата няма да важи след Нова година, само че ще има разнообразни ограничения в поддръжка на най-бедните, сподели в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

„ Отстъпката от 25 стотинки ще важи до Нова година, защото „ Лукойл “ са се заели от 1 януари мястото на тяхната икономическа активност да е в България, още тази година те са се заели да внесат 100 млн. лв. във фонд, който ще е за лишаване на свръхпечалбите “, уточни той.

Министър Никола Стоянов изясни, че от фонда ще се финансират разнообразни ограничения за най-бедните. В момента се вършат планове, помощите няма да са единствено за горива, а и под формата на ваучери за публичен превоз, като концепцията е да се понижава потреблението на горива, добави той.

„ Лукойл “ е огромна компания и сега е във фокуса на доста ползи, за нас като българско държавно управление считам, че са значими няколко неща – от една страна да съблюдаваме прецизно регламентите на Европейския съюз и българското законодателство, от друга - прецизно да се грижим за ползите на българските жители и компании, съобщи още министърът на стопанската система.

За мярката с отстъпка от 25 стотинки от цените на горивата министърът уточни, че тя по-скоро поддържа пазара и оказва помощ на „ Лукойл “.

„ Така се връщаха парите назад към тях на процедура. В момента държавното управление има проекти тези пари, които ще се съберат от свръхпечалбата на „ Лукойл “, с които ще се финансира фонд, да не се дават за обезщетения за горива. Ще има помощ за най-бедните пластове от популацията, само че за превоз, защото доста от тях нямат коли. По-скоро, облягайки се на регламента, ние ще влагаме тези пари в енергийна успеваемост, възобновими енергийни източници, поддръжка на фирмите в тази посока “, изясни Никола Стоянов. Облагаме, сериозна част от приходите се лишават в интерес на страната и с тях вървим да разтеглим помощта, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР