Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво влиза в сила

...
Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво влиза в сила
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. за гориво: Откога и всички ли бензиностанции ще я въведат?


Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво влиза в действие в петък или събота. Това оповестиха пред bTV от Българската петролна и газова асоциация.

С днешна дата обаче междинната цена на литър бензин в страна към този момент е 3,40 лв.. Дизелът е още по-скъп.



Ако съпоставим тези цени с цените преди месец, нашите сметки демонстрират, че отстъпката от 25 стотинки значително към този момент е изчерпана от растежа в цените на горивата.

Данните демонстрират още, че в областите Пловдив, Ямбол и Русе цените на горивата са най-ниски, а най-високи са в Кърджали, Смолян и Плевен. Разликата сред най-високите и най-ниските междинни цени в областите е в границите на 4 стотинки за бензина и дизела.



От петролната и газова асоциация прецизираха, че не всички бензиностанции са длъжни да вкарат отстъпката. Всеки участник на пазара ще взема решение самичък.

Затова потребителите, които желаят да се възползват от нея, е добре да попитат, преди да заредят дали обектът предлага понижението, или не.

От асоциацията показват още, че към момента няма изясненост дали бензиностанциите ще имат техническа опция да оферират по едно и също време и отстъпката за постоянни клиенти с карти и тази от 25 стотинки. В момента се правели проби за това.

Според икономисти пък мярката няма да помогне доста на семействата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР