Отстъпката от 25 стотинки за горивата ще продължи и след

...
Отстъпката от 25 стотинки за горивата ще продължи и след
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. за горивата остава и след Нова година

Отстъпката от 25 стотинки за горивата ще продължи и след Нова година, заяви министърът на стопанската система Никола Стоянов.     
„ От 1 януари отстъпката ще продължи да работи. Тя към този момент ще бъде финансирана не с пари от държавния бюджет, а с пари от свръхпечалбата на „ Лукойл ”. Фокусът на работната група е мярката да стане обществена. Надявам се тя да остане единствено до края на януари. Това е нашета цел - да успеем да решим техническите проблем и провокациите пред въвеждането в оптимално бързи периоди на новия пакет от ограничения ”, разясни Стоянов.
Припомняме, че отстъпката от 25 ст. беше въведена в средата на лятото.
Междувременно намаляването на цените на горивата беше в центъра на работата и на народните представители. 
„ Сега са 25 стотинки, желаете 1 лев, това е 4 пъти повече. Явно ще слушаме за левчето и на второ четене, само че съгласно нас няма да се случи и е следващата евтина политическа агитация ”, съобщи Радослав Рибарски от Политическа партия. 
„ Мислех, че към този момент не ви е смешно, тъй като не го приказвам единствено аз. То се потвърди от проучвания, „ Лукойл ” си признаха за левчето като ще внасят 700 млн. налози ”, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ. 
„ Фактите са напълно ясни, задоволително е мнението на Министерството на финансите. Самият вие би трябвало да се откажете от този законопроект ”, сподели Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. 
„ Премиерът играеше карти с шефа на „ Лукойл ”, а в този момент внезапно почва люта борба ”, сподели самостоятелният Явор Божанков. 
„ Ползата не е досега за българските консуматори, а концепцията на тази дерогация беше и е да бъде за българските консуматори ”, съобщи Мартин Димитров от Демократична България.
Освен депутатите на Българска социалистическа партия и „ Възраждане ”, останалите поддържаха предлагането на ГЕРБ обезщетенията за горивата да бъдат в размер на 1 лев за литър. Въпросът е по какъв начин ще се намерят тези средства. От МФ показаха мнение, че това няма по какъв начин да бъде осъществено. Предложението обаче  беше признато на първо четене. Тепърва ще излиза наяве дали тази огромна отстъпка ще влезе в действие.
Предстои депутатите да стартират да одобряват на второ четене текстовете, с които се удължава държавният бюджет за 2022 година Сутринта имаше редица процедури от страна на Българска социалистическа партия, които упорстваха през днешния ден да се прегледа минималната работна заплата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР