Отслабването не е лесна задача. Но е още по-трудна, когато

...
Отслабването не е лесна задача. Но е още по-трудна, когато
Коментари Харесай

Проблеми с щитовидната жлеза? Ето как да свалите натрупаните килограми

Отслабването не е лесна задача. Но е още по-трудна, когато личният ви метаболизъм работи срещу вас. Почти 5% от хората имат незадоволителна интензивност на щитовидната жлеза и занимателен метаболизъм. Поради тази причина, опитите за намаляване им се костват безнадеждни. Според ендокринолозите обаче има няколко неща, които можете да извършите, с цел да забързате метаболизма си и надлежно да отслабнете.

Щитовидната жлеза е жлеза с формата на пеперуда, която се намира на шията ни и създава хормона на щитовидната жлеза. Повечето хора даже не знаят какво съставлява щитовидната жлеза, до момента в който нямат проблеми с нея. Този хормон е виновен за целия ви метаболизъм. Ако щитовидната жлеза създава доста от този хормон, всички процеси в тялото ви са забързани и обратното- в случай че създава малко- всичко е забавено. Ако метаболизмът ви е доста забързан, евентуално хипертиреоидизъм, а в случай че щитовидната ви жлеза не работи задоволително добре- хипотиреоидизъм.

Въпреки че тези две положения са доста разнообразни, те нормално са породени от едно и също нещо- автоимунно заболяване, което кара тялото да основава антитела, които да нападат щитовидната жлеза и заради тази причина тя създава по-малко или повече хормони.

Проблемите с щитовидната жлеза съвсем постоянно се отразяват на тежестта ни. Хипертироидизмът може да аргументи загуба на тегло, тревога и сърцетуптене, само че също по този начин може да усили апетита. Хипотиреоидизмът може да докара до увеличение на тежестта фрапиращо доста. Той може също по този начин да аргументи отмалялост, тежест или неточен цикъл, занимателен сърдечен темп.

За благополучие, в множеството случаи при разстройство на щитовидната жлеза, хормоните са тук, с цел да оказват помощ. Когато посредством кръвен тест се открият ненормални равнища на хормоните и се открие дисфункция на щитовидната жлеза, дамите стартират да пият Т4 добавки. Синтетичният Т4 е същият като хормоните, които тялото ни създава и е добър сурогат.

В съвършения свят, нормализирането на равнищата на хормона на щитовидната жлеза би пособие на дамите да губят непотребното тегло вълшебен. Но това нормално не се случва по този метод. Нормализирането на хормоните няма да докара до загуба на килограмите. За да си върнете предходния тип, в действителност би трябвало да работите крепко.


Преди да започнете да работите за загуба на килограмите, вашият доктор би трябвало да ви предпише точната доза Т4. Тя може да се откри посредством премерване на хормон, създаден в хипофизната жлеза, наименуван " хормон, подтикващ щитовидната жлеза ".

Целта е да върне този хормон в естествени нива- не по-малко и не повече, даже да ви се коства изкушаващо да приемате повече от хормона, с цел да отслабнете по-лесно. Нещата не стоят по този метод. Неправилната доза може да има отрицателно въздействие като сърдечни аритмии и увреждане на костите.

След като е предписана точната доза на хормона от ендокринолог, пациентите с разтройство на щитовидната жлеза могат да си върнат килограмите, като основат недостиг на калории. Трябва да консумирате умерено количество калории, само че не и прекомерно малко и да спортувате. Много дами вършат грешката да одобряват прекомерно малко калории и да прескачат хранения, което пък се отразява на равнищата на кръвната захар. Стабилизирането на кръвната захар оказва помощ да се забърза метаболизма.

Вместо да се фокусирате върху гладуването, пробвайте да ядете повече храни в техните естествени положения.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР