Отслабването на западните структури, дискредитиране на ценностите и компрометиране на

...
Отслабването на западните структури, дискредитиране на ценностите и компрометиране на
Коментари Харесай

Бивш офицер от ЦРУ: Следващата цел на Русия са Балканите

Отслабването на западните структури, дискредитиране на полезностите и компрометиране на НАТО – това са главните стратегически цели на съветския президент Владимир Путин. Това споделя в изявление за полското издание Polityka някогашният началник на интервенциите на Централно разузнавателно управление на САЩ в Русия и Централна Европа Майкъл Дж. Сулик, написа Блиц.

Според него идната цел на Русия са Балканите, и по-специално Черна гора и Босна. Той разяснява, че Русия не се стреми към въоръжен спор с НАТО, защото съветската войска действително не е подготвена за това, само че вместо военна експанзия Путин извършва така наречен теория " Герасимов ", която може да бъде разказана като осведомителна война.

Тя е учредена на модерните осведомителни технологии, не коства скъпо и основната цел е да бъдат отслабени страните от НАТО и самият Алианс, споделя Сулик. Според него Москва се изживява като Третия Рим, контрапункт на Запада, а основната цел на Путин, с изключение на да отслаби НАТО, е да не позволява народна власт в Русия. В близко бъдеще може да се чака съветска интензивност на Балканите, добавя Сулик и показва съответно Босна и Черна гора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР