“Оценяваме високо продължените компенсации за енергетиката, след май месец тя

...
“Оценяваме високо продължените компенсации за енергетиката, след май месец тя
Коментари Харесай

Бизнесът иска компенсациите за високите цени на енергията да продължат

“Оценяваме високо продължените обезщетения за енергетиката, след май месец тя би трябвало да продължи ”, това съобщи ръководителят на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов след среща с министър-председателя Гълъб Донев, предаде БГНЕС.

“Поискахме да се ускорят европейските стратегии, във връзка с въвеждането на еврото говорихме за това, че би трябвало да има осведомителна акция за преимуществата и минусите от Еврозоната, като ние поддържаме по-скорошното влизане. Относно инфлацията, трябват ограничения за огромните разлики в цените на стоките от производител до магазин. Ние държим на разговора с Министерски съвет и навременното ни предоставяне на мнение по отношение на бъдещите политики, това е налице и желаеме то да продължи ”, съобщи още Симеонов.

Васка Бакларова от Съюза за стопанска самодейност заяви, че на срещата с премиера са били разисквани проблемите с високите цени, политиките, които да предприеме страната, с цел да влезе в Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и да се задвижат ограниченията по Зелената договорка.

 istock istock
Председателят на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев посочи, че миналогодишната стратегия за компенсиране на свръхвисоките цени е довела до триумф.

“Поради обезщетителната стратегия промишлеността е записала по-висок растеж и разноските за труд са се вдигнали с 16%. Следващата разисквана тематика бяха ограниченията по ПВУ и ние декларирахме нашата поддръжка за предоговаряне на националния проект в бранша енергетика ”, акцентира още Велев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР