Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със

...
Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със
Коментари Харесай

Корнелия Нинова за председателството: Слабо политическо съдържание и резултати

Оценяваме председателството като доста добра форма и организация, само че със едва политическо наличие и резултати. Това съобщи Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание, откакто министър председателят Бойко Борисов показа резултатите от европредседателството ни. Тя благодари на администрацията, дипломацията и на всички, които зад камерите - с ежедневния си труд - са създали допустима положителната организация за провеждането на председателството.


Нинова напомни, че три основни думи са били заложени за председателството - консенсус, конкурентоспособност и кохезия.
Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия: Консенсус или единодушие, за жалост, по време и след Българското председателство, Европа е по-разделена от всеки път. Не единствено се задълбочиха остарели разлики, само че се отвориха нови разломи. И то по основни въпроси за бъдещето на Европейски Съюз и на България. А това е въпросът за миграцията, въпросът за бюджета за бъдещия програмен интервал и така нататък
Европа се раздели да разнообразни групи - Източна против Западна, Вишеградска четворка против огромните, периферни страни против центъра, акцентира Нинова.
Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия: Българското председателство не можа да лидира този развой, да потърси обединяване и консенсус, с което го натоварихме.
Трябва да гледаме измеренията в България на тези процеси, разяснява Нинова - " тук се даде най-ярък образец по какъв начин не се прави. Българският министър председател и българското държавно управление не можаха да обезпечат консенсуса на българските институции. "
Корнелия Нинова: В България изолирахте президентската институция, не споделям президента Радев, президентът Радев се опита да компенсира това, което българското държавно управление не направи - Дунавска тактика, да вземем за пример.  Бойко Борисов регистрира в Народно събрание резултатите от Българското европредседателство Бойко Борисов регистрира в Народно събрание резултатите от Българското европредседателство
Мотото на българския парламент - "Съединението прави силата " стана слоган и на цялата Европейска комисия. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред депут...

Вие не успяхте да мобилизирате национална сила, вие не успяхте да мобилизирате европредседателството като идея, резултатът от това ще бъде увеличаващ се евроскептицизъм единствено след няколко месеца, обърна се Нинова към ръководещите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР