Оценяваме повдигнатите обвинения на членовете на Съвета на директорите на

...
Оценяваме повдигнатите обвинения на членовете на Съвета на директорите на
Коментари Харесай

Алфа финанс определят обвиненията срещу тях за безобразно действие

" Оценяваме повдигнатите обвинявания на членовете на Съвета на шефовете на Алфа финанс холдинг като следващо безобразно деяние на българската прокуратура, с което жестоко се погазва законността в България. То демонстрира, че ролята на институцията " Прокуратура " е сведена само до инструмент за принуда против неуместни на статуквото обществени фигури и оказване на напън върху самостоятелните медии ", пишат в писмо до медиите, представено от 24 часа от Съвета на шефовете на холдинга.

" Повдигнатото обвиняване е неуместно, само че то не е ново, а е от лятото на тази година. Самото обвиняване е изцяло неясно , тъй като е в действителност голословно и логичен несвързано. Единственото допустимо пояснение за какво се оповестява обществено в този момент е, че ръководителят на СД на Алфа финанс Иво Прокопиев е съиздател на самостоятелните медии " Капитал " и " Дневник " и офанзивата от прокуратурата явно е реакция на поредицата следствия за корупционни покупко-продажби , които " Капитал " разгласява в последните си броеве ", разясняват от сдружението.

Алфа финанс холдинг изяснява, че " приватизацията на " Каолин " и развиването на компанията след договорката е една от най-успешните приватизационни истории , което докара до десетократно разгръщане на бизнеса на компанията и превръщането и в районен водач. Самата договорка по приватизация е била обект на голям брой инспекции при които не са установявани никакви нередности . Това е било доказано в това число и от съда, с влезнали в действие правосъдни решения ".

 Прокуратурата упреква Прокопиев и двама други в пране на пари
Прокуратурата упреква Прокопиев и двама други в пране на пари

Пуснати са с подписка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР