Оценяваме двете години на президента Радев с три думи –

...
Оценяваме двете години на президента Радев с три думи –
Коментари Харесай

Нинова: Румен Радев не само критикува, а и дава решения по всички въпроси

Оценяваме двете години на президента Радев с три думи – пореден, изчерпателен и перспективен. 

Последователен, тъй като от 2016 година до момента не е изневерил на нито едно от дадените обещания към българските жители. Съдържателен, тъй като извърши тези думи с работа и с дейности - посредством ветата, които постановяваше върху закони, сезирането на Конституционен съд и доста други. И перспективен, тъй като не се задоволи единствено да подлага на критика изпълнителната власт и ръководството, а да дава и съответни решения ".

Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. Нинова добави, че същинската оценка за един политик е дали това, което е заречен, се извършва. Лидерът на левицата напомни думите на президента от 02.11.2016 година, когато той споделя: " Монополът върху трите управляващи от страна на една партия, която се е сраснала с страната, поражда и ниската позиция на свободата на медиите, като четвърта власт ". Тя напомни още, че през вчерашния ден, президентът е споделил, че за жалост българската народна власт ускорено губи позиции, а свободата на словото изчезва и авторитаризмът се завръща. Нинова посочи, че няма разлика сред думите му през 2016 година и през днешния ден. " На 22.09.2016 година: Президентската институция ще бъде обществен филтър, който ще стопира законите, които са срещу ползите на жителите. Вчера: " Президентската институция постоянно бе последната преграда за лобисткото законодателство при безотговорни политически дейности и срещу ползите на българите ". На 22.09.2016 година той споделя, че страната е в рецесия на ръководството и полезностите, а през вчерашния ден: " Страната се намира в институционален блокаж, стопански и абстрактен застой ", напомни още Нинова.

Корнелия Нинова сподели още, че Радев е бил изчерпателен, тъй като най-важно в предизборната му акция и в този момент, като президент, е битката против корупцията, отбраната на гражданските права и обществената тематика. Лидерът на социалистите добави, че президентът е наложил несъгласие върху закони 12 пъти, само че някои виждат в това война с изпълнителната и законодателната власт. " Той трансформира думите си в дейности като наложи несъгласие против закона за безконечните концесии, закона за разграбването на КТБ, смяна на предназначението на земеделските земи за капиталови потребности, вместо за аграрни, приватизацията на държавни активи, заложени в забранителния лист и несъгласие върху закона, с който се опрощаваха 50 млн. на Домусчиев ", заключи Нинова. Тя напомни още, че президентът се е противопоставил с несъгласие на тайния арест до 24 часа, в това число и на малолетни. " Противопостави се и на едноинстанционните правосъдни решения, които лимитираха правото на триинстанционно правосъдно произвеждане. Президентът трансформира в дейности и думите си за това, че е против бедността и неравенствата с несъгласие върху закона за увеличение на налога на колите и налога върху жилищата в курортите. Той сложи несъгласие и върху Закона за НЗОК, с който страната не желаеше да заплаща новаторските медикаменти ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия.

Румен Радев е перспективен, тъй като не се задоволи единствено да подлага на критика, а е давал решения по всички въпроси, съобщи още Корнелия Нинова. Тя има вяра, че в съвета, който той желае да направи, ще събере умни и способни хора, които ще търсят излаз от обстановката, в която се намира България. " Това е заслужен двегодишен мандат. Пожелаваме на него и Илияна триумфи оттук насетне ", приключи Корнелия Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР