Оценявам инициативата на френския президент Еманюел Макрон, защото тя цели

...
Оценявам инициативата на френския президент Еманюел Макрон, защото тя цели
Коментари Харесай

Полша приглася на агресивния Макрон: Изпращането на войски на НАТО в Украйна не е немислимо

Оценявам самодейността на френския президент Еманюел Макрон, тъй като тя цели да стресне Путин, а не ние да се опасяваме от него, сподели полският външен министър
Полският външен министър Радослав Шикорски реагира позитивно на неотдавнашните мнения на френския президент Еманюел Макрон за вероятното разполагане на западни войски в Украйна, съобщи ДПА.

" Присъствието на сили на НАТО в Украйна не е немислимо ", написа нощес Шикорски в обществената мрежа " Екс " повече от седмица откакто френският президент провокира комплициране с изказването си по този въпрос на среща на европейски водачи.

" Оценявам самодейността на френския президент, тъй като тя цели да стресне Путин, а не ние да се опасяваме от него ", добави министърът, цитира го Българска телеграфна агенция.

Полша е правилен съдружник на Украйна през цялото време на пълномащабната съветска инвазия през февруари 2022 година

Позицията на Шикорски обаче контрастира с тази на полския министър председател Доналд Туск, който по време на аудиенция в Прага предходната седмица даде да се разбере, че Полша няма желание да изпраща войски в Украйна.

Туск сподели, че фокусът би трябвало да бъде върху оказването на оптималната поддръжка на Украйна в битката ѝ против съветската инвазия.

Полският президент Анджей Дуда и министър председателят Туск ще пътуват до Вашингтон за среща с американския президент Джо Байдън в Белия дом идващия вторник. Поляците се надяват те да подбуден Съединени американски щати да създадат повече за подкрепяне на Украйна, показва Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР