Оценките на американските разузнавателни служби относно актуалните събития в света,

...
Оценките на американските разузнавателни служби относно актуалните събития в света,
Коментари Харесай

Наришкин плаши със съществуването на човечеството: Западът не осъзнава опасността от недоверието

Оценките на американските разследващи служби по отношение на настоящите събития в света , които се появяват в медиите, са политизирани и не отразяват действителностите , разяснява Сергей Наришкин, шеф на Службата за външно разузнаване на Русия, оповестява ТАСС.

Твърденията с " о пределени разследващи данни на американските разследващи служби ", се появяват все по-често в медиите . В тази връзка Наришкин добавя, че през есента на 2021 година " арсеналът от празни обвинявания стартира да пресъхва " и европейските страни започнаха да слагат под въпрос " подготовката на Русия за инвазия в Украйна ".

" И тогава някои строго секретни разследващи данни излязоха нескрито в Съединените щати, че Русия " може би се готви да нападна Украйна. " Те не съдържат никакви детайлности. Всички тези способи, уви, не са нови. "

Според Наришкин практиката демонстрира, че " схемата с позоваване на някои разследващи данни " от дълго време се практикува от Съединени американски щати " непрекъснато ". " Спомнете си Югославия, интервенцията в Либия през 2011 година, в Сирия през 2014 година Последното: какъв брой коства " афганистанската епопея ". По телевизионните канали гледахме действителното бягство на американци от страната. Сега към този момент е известно, че повода е същата - неточност на американското разузнаване, която се провали в разбора на силата на режима на Ашраф Гани ".
 Срещата сред Лавров и Тръс като
Срещата сред Лавров и Тръс като " диалог на глух с ням "

Сергей Лавров изрече вяра, че Москва и Лондов ще могат да възстановят механизма на двустранно съдействие

Западът към момента не е осъзнал опасността от възходящо съмнение сред страните , разяснява Наришкин.

" Засега западният свят, за жалост, не е осъзнал изцяло какъв брой рискова за съществуването на човечеството е опасността от възходящо съмнение сред страните, разрушение на основите на общата взаимна сигурност на страните ".

" Несъмнено партньорството сред разузнаването и разследващите служби на разнообразни страни не е в положение да се трансформира в определящ фактор за възстановяване на взаимното съгласие и доверие в света, само че сигурно може дейно да способства за това ".

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) приготвят провокации по демаркационната линия в Донбас и тяхното " документиране " в жанр подправени бели каски в Сирия, съобщи Наришкин.

Според Наришкин съответните мерки са " в разгара си " и не могат да бъдат скрити . " Всички, до известна степен, боеспособни елементи на въоръжените сили на Украйна са съсредоточени на границата с Донбас. Има всеобщо прекачване на стотици тонове военна техника и муниции от американски бази в Европа , от Англия, Канада. " Нараства контингентът от съветници и инструктори от специфичните елементи на НАТО ", продължи той. " Има даже информация за появяването на многонационални групи от джихадистки бойци. "

Обвиненията против Русия в нападателни проекти по отношение на Украйна са безпочвени , сподели Наришкин. " Планове за " инвазия " нямаше и няма . И всичко, което се случва към това, е добре проведена провокация. Ние знаем създателите й и виждаме с какви сили и средства продължава да се множи тази злонамерена и доста рискова неистина ".

Отговаряйки на въпроса какво пречи на възобновяване на добросъседските връзки с Украйна , Наришкин уточни: " Накратко, това е невъзможността да се договорят режима в Киев и политическите сили, които пристигнаха на власт по време на преврата през 2014 година И президентът, и Радата наподобява не могат да вземат независими решения ", сподели той.

Според Наришкин има чувството, че те " чинно следват образеца на националисти и западни ментори ". " Много интензивно упорстват президента Володимир Зеленски най-сетне да се откаже от Минските съглашения, да разгърне военни дейности в Донбас. Каква е задачата ? Мисля, че да унищожат националните републики. И всичко това с оглед да въвлекат Русия във вътрешноукраинския спор ", заключи той.
 Съединени американски щати разкриха съветските старания за предлог за инвазия
Съединени американски щати разкриха съветските старания за предлог за инвазия

Москва приготвя почвата в обществени медии, тайни уеб сайтове и с следени от съветската страна медии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР