Оценките и отсъствията на учениците в над 80% от класовете

...
Оценките и отсъствията на учениците в над 80% от класовете
Коментари Харесай

Електронните дневници изместват хартиените в над 80% от класовете

Оценките и отсъствията на учениците в над 80% от класовете ще се вписват в електронни дневници през новата образователна година. С хартиени ще продължат да работят учителите в едвам 5669 от общо 32 587 паралелки в страната.

До момента Министерството на образованието и науката (МОН) е отпуснало пари за електронни дневници в 1890 учебни заведения. Средствата са обезпечени по Национална стратегия „ ИКТ в системата на предучилищното и учебното обучение “, която продължава да приема поръчки и през идната образователна година.

Преди 15 септември т.г. шефовете трябваше да преценяват дали да поддържат електронна, хартиена документи или двете по едно и също време. Справка на МОН демонстрира, че поръчките за доставка на хартиени дневници са намалели повече от два пъти по отношение на образователната 2020/2021 година Между два и три пъти по-малко са поръчаните на хартия персонални училищен картони, бележници и дневници на групи в детските градини.

Хартиената учебна документи към този момент е доставена до всички просветителни институции, които са поискали такава. Получени са и безплатните учебници, които страната обезпечава за учениците от I до VII клас. Електронните им разновидности са с идентично наличие и са налични на уеб страницата на МОН. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР