Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни

...
Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни
Коментари Харесай

Мария Габриел: Работата по оценката на министрите е на финален етап

Оценката за работата на държавното управление ще бъде подготвена до дни и няма причина да не стигнем до 6-и март, когато би трябвало ротацията да се случи. Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел на срещата на външните министри в Брюксел.

„ Ние сме на заключителен стадий от оценката на работата на всеки един от министрите. Анализът демонстрира доколко са изпълнени дилемите и къде има забавяния ”, уточни още външният министър.

„ След това с учен Денков ще седнем и поговорим и, несъмнено, този разбор към този момент ще бъде обвързван и с министерствата, и с министрите, които носят отговорността за осъществяването на програмата ”, добави Габриел.

Вицепремиерът уточни, че едвам след този стадий ще се приказва за имена, възможна промяна на министри и други въпроси.

„ Когато предлагаш промяна, би трябвало да е с човек, за който си сигурен, че може да влезе с летящ старт и да се оправи със забавянията, заради които има упреци към предшественика му. Имаме време и по тази причина защищавам да бъде оставена опция министрите да си свършат работата. Част от тях са извънредно дейни, други набират скорост. Гражданите би трябвало да усетят, че министерствата работят в тяхна изгода ”, посочи тя.

Информацията удостовери и министър председателят Николай Денков. Той уточни, че сега дружно с Габриел проучват осъществяването на програмата и в околните дни ще стартират диалози за съответните имена.

„ Някои от министрите фактически се умориха от непрекъснатите нападки, в голямото болшинство от случаите не напълно обективни, бих казал често и злонамерени. Днес сутринта изчислих, че това ми е седмият кабинет, в който вземам участие. Знам, че постоянно има няколко месеца, които са нужни на един министър, с цел да навлезе в работата, да усвои по какъв начин да работи с администрацията. Всяка промяна, изключително за по-кратки интервали, е много рискова, в случай че няма подготвен човек, който незабавно да поема дилемите ", уточни министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР