Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни.“

...
Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни.“
Коментари Харесай

Мария Габриел: Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни

„ Оценката за работата на държавното управление ще бъде подготвена до дни. “ Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в отговор на въпрос за ротацията, която се чака при започване на март.

„ Ние сме на заключителен стадий от оценката на работата на всеки един от министрите. Анализът демонстрира доколко са изпълнени дилемите, къде има забавящи се неща, само че те са в действителност, става въпрос за доста бързо наваксване, къде има потребност да си поговорим дали това ще бъде изпълнено в периодите, в които сме ги заложили и по-късно с учен Денков ще седнем и поговорим и несъмнено, този разбор ще бъде обвързван към този момент и с министерствата, и с министрите, които носят отговорността за осъществяването на програмата “, сподели Мария Габриел в Брюксел, където се организира съвещанието на министрите на външните работи на Европейски Съюз.

„ България може да бъде не към този момент отрицателният образец, а позитивният гласИмаме поддръжката на белгийското председателство. За мен беше значимо, че тематиката Шенген няма да остане на втори проект. Да, знаем, че имаме към този момент една от датите, 31 март. Но дано не забравяме, че имаме изречението да бъде закрепена дата за унищожаване на рестриктивните мерки и в сухопътните граници през 2024 година. Това за мен значи, че и в този момент се случват тези договаряния. Сега дейната и интензивна работа би трябвало да продължи. И аз получих поддръжка от страна на премиера Александер Де Кро “. Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел от Давос, напомня SafeNews.

Тя разяснява и идната ротация на кабинета.

Оценката за работата на държавното управление

„ Нямам каквито и да било учредения да считам, че съглашението няма да бъде спазено. Това значи, че след 6 март министър председател ще бъде Мария Габриел, а вицепремиер учен Денков. По отношение на министрите – желая да остана поредна. За тях е значимо интервалът до 6 март да бъде време, в което те ще продължат да демонстрират резултати, ще извършват дилемите, които сме заложили в управническата стратегия. Но всеки един от тях знае, че сега се прави разбор на свършеното, на резултатите. За мен е също толкоз значимо чувството на българските жители за позитивния резултат от техните дейности “.

Източник: БНР

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР