Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни

...
Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни
Коментари Харесай

Габриел: Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни

Оценката за работата на държавното управление ще бъде подготвена до дни и няма причина да не стигнем до 6 март, когато би трябвало към този момент да се случи ротацията. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на срещата на външните министри в Брюксел, в отговор на въпрос за ротацията, която се чака при започване на март.

„ Ние сме на заключителен стадий от оценката на работата на всеки един от министрите. Анализът демонстрира доколко са изпълнени дилемите, къде има забавяния. Става въпрос за доста бързо наваксване, къде има потребност да си поговорим дали това ще бъде изпълнено в периодите, в които сме ги заложили. Очаквам това да се случи безусловно в идващите дни “, сподели Габриел.

„ След това с учен Денков ще седнем и поговорим и несъмнено, този разбор към този момент ще бъде обвързван и с министерствата, и с министрите, които носят отговорността за осъществяването на програмата “, добави тя.

Вицепремиерката уточни, че едвам след този стадий ще се приказва за имена, промяна или не на министри и други въпроси.

„ Когато предлагаш промяна, би трябвало да е с човек, за който си сигурен, че може да влезе с летящ старт и да се оправи със забавяниято, заради които има упреци към предшественика му. Имаме време (до ротацията) и по тази причина защищавам да бъде оставена опция министрите да си свършат работата. Част от тях са извънредно дейни, други набират скорост. Гражданите би трябвало да усетят, че министерствата работят в тяхна изгода “, сподели още тя.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР