Оценката на рентабилността на инвестициите в акции на Trump Media

...
Оценката на рентабилността на инвестициите в акции на Trump Media
Коментари Харесай

Късно ли е да се купят акции на медийната компания на Доналд Тръмп?

Оценката на рентабилността на вложенията в акции на Trump Media изисква задълбочено изследване на финансовите резултати на компанията, последните събития и евентуалните бъдещи вероятности.

На първо място, Trump Media & Technology Group (TMTG) остава спорна конструкция с несигурни финансови индикатори, което прави мъчно определянето на същинската ѝ стойност.

Анализаторите се двоумят да дават съответни целеви цени заради неналичието на доходност на сдружението и отсъствието на обичайни индикатори като съотношението цена/печалба (P/E). Неотдавнашното издание на тримесечния финансов доклад на Trump Media за първото тримесечие на 2024 година обаче хвърля светлина върху настоящото ѝ финансово положение.

По отношение на приходите Trump Media регистрира забележителен спад, генерирайки едвам $770,500 през първото тримесечие на 2024 година спрямо $1.12 милиарда през същия интервал на миналата година. Този забележителен спад поражда опасения по отношение на способността на компанията да генерира устойчиви доходи. Освен това Trump Media осъществя чиста загуба в размер на $327.6 милиона за първото тримесечие на 2024 година, което демонстрира обилни финансови провокации.

Въпреки тези финансови усложнения Trump Media поддържа относително мощна финансова позиция с $273.7 милиона в парични средства и парични еквиваленти към 31 март. Тази непоклатимост обаче се дължи частично на постъпленията от бизнес комбинацията и издаването на частни конвертируеми облигации на TMTG, а не на оперативния триумф.

Освен това неотдавнашните правни проблеми на Trump Media, в това число изказванията за „ огромна машинация “ против някогашния ѝ инспектор, усилиха несигурността на вложителите. Въпреки че компанията назначи нов инспектор в отговор на тези обвинявания, обстановката акцентира евентуалните опасности, свързани с вложението в Trump Media.

В вероятност триумфът на водещата платформа на Trump Media, Truth Social, в генерирането на значими доходи остава нерешителен. Без ясна тактика за понижаване на разноските и в изискванията на продължаващите правни и финансови провокации вложителите може да се двоумят дали да отделят забележителен капитал за акции на Trump Media.

В умозаключение, макар че към момента може да има благоприятни условия за вложение в Trump Media при по-ниска цена на акциите, актуалната среда крие обилни опасности. Инвеститорите би трябвало деликатно да преценяват тези опасности по отношение на евентуалните изгоди, преди да решат дали да закупят акции на Trump Media. Препоръчително е да се поддържа внимателен метод и да се следи от близко развиването на компанията, като се има поради нейният неустойчив темперамент и противоречив бизнес модел.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР