Оценката на британското правителство за това колко ще трябва да

...
Оценката на британското правителство за това колко ще трябва да
Коментари Харесай

С 10 млрд. паунда ще е по-скъп Брекзитът

Оценката на английското държавно управление за това какъв брой ще би трябвало да заплати на Европейски Съюз като част от развода си със съюза е подценена минимум с 10 милиарда паунда, настояват депутати от Комисията за обществени сметки в Народното събрание на страната, оповестява организация Ройтерс.

Трябва да се има поради, че договарящите в Лондон и Брюксел се споразумяха за сметка по развода в размер сред 35 и 39 милиарда английски лири (между 40 и 45 милиарда евро), който би трябвало да бъде заплатен на Европейски Съюз през идващите няколко десетилетия, откакто Англия напусне единния блок.

Въпросът със сметката за развода беше един от най-спорните детайли на английските договаряния за Брекзит, като представители на ръководещата партия на премиера Тереза Мей бяха мощно ядосани, настоявайки даже да не се заплаща нищо, преди през месец май да бъде реализирано съглашението по този въпрос, заяви БНР.

Комисията за обществените сметки на Народното събрание на английския парламент обаче съобщи, че сумата, която включва общите разноски на Англия, е била по-ниска, в сравнение с ще бъдат действителните обществени финансови разходи и означи, че държавното управление би трябвало да бъде по-ясно.

"Истинската цена на Брекзит е въпрос от извънреден публичен интерес. Правителството би трябвало да даде на Народното събрание и на обществеността ясна и недвусмислена информация ", уточни ръководителят на комисията Мег Хайлиър. "Ограничената оценка на държавното управление за по този начин наречената "сметка за развода " не дава отговор на това изложение. Тази оценка пропуща минимум 10 милиарда паунда от предстоящите разноски, свързани с отдръпването ни от Европейски Съюз и продължава да бъде обект на огромна неизясненост ", добави тя.

В отчета на парламентарната комисия се показва, че в сметката не са включени 3 милиарда английски лири, които Англия ще би трябвало да заплати на Европейския фонд за развиване, който се употребява от Европейски Съюз за даване на задгранична помощ.

Комисията също по този начин уточни, че цялостната сметка по Брекзит включва и към 7,2 милиарда паунда от предоставяното от Европейски Съюз финансиране, което обаче ще отиде непосредствено до органите в страната, отговарящи за частния бранш и затова няма да може да компенсира държавните разноски.

Трябва да се има поради, че първичното пресмятане на разноските за развода с Европейски Съюз, направено от финансовото министерство на Англия, не прави разграничаване сред финансовите потоци към частния и към обществения бранш и просто приспада общата сума от разноските.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР